Vijesti

Mons. Alessandro D’Errico, dosadašnji apostolski nuncij u Hrvatskoj, dobio novu službu u Republici Malti

Mons. Alessandro D'Errico, dosadašnji apostolski nuncij u Hrvatskoj, dobio novu službu u Republici Malti

Vijest o svom imenovanju, nuncij D’Errico priopćio je na početku 54. plenarnog zasjedanja Hrvatske biskupske konferencije, u utorak 26. travnja u Zagrebu.

U četvrtak, 27. travnja u 12 sati, javno je objavljeno da je papa Franjo imenovao mons. D’Ericca, dosadašnjeg apostolskog nuncija u Hrvatskoj, novim apostolskim nuncijem u Republici Malti.

Prije nego napusti Hrvatsku, mons. Alessandro ostvarit će još niz obveza i susreta. Planirano je da se početkom svibnja susretne s papom Franjom i drugim nadležnim poglavarima.

Vijest o svom imenovanju, nuncij D’Errico priopćio je na početku 54. plenarnog zasjedanja Hrvatske biskupske konferencije, u utorak 26. travnja u Zagrebu.

Zahvala mons. Želimira Puljića, predsjednika HBK

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić, predsjednik HBK, u ime svih biskupa zahvalio je nunciju za dosadašnju službu u Hrvatskoj, istaknuvši njegov doprinos Crkvi u Hrvatskoj. Mons. Puljić zahvalio mu je za njegov doprinos evanđeoskoj obnovi u Hrvatskoj, posebice za pomleđivanje hrvatskoga episkopata.

Naglasio je važnost njegove uloge, tvrdeći da je jačao pastoralnu ulogu Crkve u Hrvatskoj, po uzoru na papu Franju. Nadalje, održavao je kontakte s državnim vlastima, kao i kontakte na ekumenskoj i dijaloškoj razini, pri čemu su mu  pomogli iskustvo i kontakti s pravoslavnom i muslimanskom hijerarhijom, za vrijeme služenja u Bosni i Hercegovini.

Mons. Alessandro misu zahvalnicu slavit će 26. lipnja u zagrebačkoj katedrali.

Najčitanije

Na vrh