Duhovnost

KRUNICA OSLOBOĐENJA

Molitvom ove krunice može doći spasenje i u tvoju kuću U ovoj krunici 210 puta ponavljamo ime Isus, ime po kojem nam dolazi spasenje

Krunica

Foto: Pixabay

 

Krunica oslobođenja je biblijska krunica. U njoj 210 puta izgovaramo IME ISUS, ime po kojem nam dolazi spasenje. Umjesto Očenaša ponavljamo i vjerujemo u Isusove riječi (Iv 8, 36) Ako vas dakle Sin oslobodi, zbilja ćete biti oslobođeni.

Isuse, Sine Davidov smiluj se

Umjesto Zdravo Marije sjećamo se Isusova ulaska u Jerihon kad je slijepac sjedio na ulici i čuo gdje mnoštvo prolazi, tada je pitao što se to događa, a oni mu rekoše: „Isus Nazarećanin prolazi“ a on onda povika iz svega glasa „Isuse Sine Davidov Smiluj se, a oni su ga ušutkivali no on je vikao još jače Isuse Sine Davidov smiluj mi se! Ozdravi me! Isus se zaustavi i zapovjedi da ga dovedu k njemu. Kad se on približi, upita ga: „Što hoćeš da ti učinim?” A on će: „Gospodine, da progledam.” Isus će mu: „Progledaj! Slobodan si! Vjera te tvoja spasila.”

I uđe u Jerihon. Kad Isus dođe u Jerihon pogleda gore i ugleda Zakeja na smovki pa mu reče mu: „Zakeju, žurno siđi! Danas mi je proboraviti u tvojoj kući.” „Danas je došlo spasenje ovoj kući Ta Sin Čovječji dođe potražiti i spasiti izgubljeno!” (Lk 18, 35 – 19,10)

Kako moliti

Krunica oslobođenja moli se na običnu krunicu sa pet desetica.

Vjerovanje

Oče naš
Zdravo Marijo
Slava Ocu

Na veliko zrno (umjesto Očenaša) 1x:
Isuse, ako me ti oslobodiš, uistinu biti ću oslobođen (Iv 8,36)

Na mala zrnca 10x:
Isuse, smiluj mi se,
Isuse, ozdravi me,
Isuse, spasi me,
Isuse, oslobodi me.

Na veliko zrno (umjesto Slava Ocu) 1x:
Isuse, ako me ti oslobodiš, uistinu biti ću oslobođen (Iv 8,36)

Na kraju krunice; Zdravo Kraljice

____________________________________

Molitvom ove krunice može doći spasenje i u tvoju kuću, u tvoj život, i za sve one za koje budeš molio/molila.

Svaki desetak krunice možete namijeniti za razne potrebe, npr. prvi desetak, za sebe osobno, drugi desetak, za moju obitelj, treći desetak, za svećenike, biskupe i papu, četvrti desetak, za vjernike, za katoličke laičke zajednice i sve one koji žele služiti Kristu, peti desetak, za sve one koji su se preporučili u molitve ili sami izrecite nakane za koje smatrate da trebate moliti ili za što vas Duh Sveti nadahne da molite.

Ako molite za druge, onda molite krunicu u množini:

Na veliko zrno (umjesto Očenaša) 1x:
Isuse, Ako nas ti oslobodiš, uistinu biti ćemo oslobođeni!
(Isuse, Ako ih ti oslobodiš, uistinu biti će oslobođeni)

Na mala zrna 10x:
Isuse, smiluj nam se (Isuse, smiluj im se)
Isuse, ozdravi nas (Isuse, ozdravi ih)
Isuse, spasi nas (Isuse, spasi ih)
Isuse, oslobodi nas (Isuse, oslobodi ih)

Na veliko zrno (umjesto Slava Ocu) 1x:
Isuse, Ako nas ti oslobodiš, uistinu biti ćemo oslobođeni!
(Isuse, Ako ih ti oslobodiš, uistinu biti će oslobođeni)

Iz Biblioteke Figulus preporučamo:

 

Svaka krunica ima svoju svrhu i svoje značenje, svaka nam krunica otkriva Božji plan za nas i ispunja nas određenim vrstama milosti.

Po krunici otkupljenja možemo izmoliti milost pokajanja, oproštenja, iscjeljenja i ozdravljenja za sebe i za druge koji su potrebni Božjeg milosrđa.

Moleći ju, Duh Sveti nas usmjerava na Izaijin prikaz Isusove muke na križu, na njegova „Čovjeka boli“ i na pet milosti koje je vidio da se događaju po Njegovu otkupljenju. Tih pet milosti su ujedno i pet otajstava otkupljenja.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Dvije temeljne katoličke pobožnosti – Križni put i Sveta krunica – vrlo su koristan put zadobivanja obraćenja, izraz naše težnje k posvećenju, melem na raznovrsne životne rane, posrednici milosti oslobođenja i ozdravljenja, u Kristu, s Majkom Marijom. Sada nam se nude predivna razmatranja, koja nas uvode u klanjanje u Duhu i istini – kako Otac želi – nadahnućem gorljivog apostola Božjeg milosrđa, blaženog Mihaela Sopoćka.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh