Duhovnost

HILP

Molitveno slavlje Dana Gospodnjeg u obitelji Hrvatski institut za liturgijski pastoral donio je predložak obiteljskoga slavlja Dana Gospodnjega za Četvrtu korizmenu nedjelju, s obzirom na novonastale okolnosti. Hrvatski institut za liturgijski pastoral priređivat će i objavljivati molitvena slavlja za svetkovine i nedjelje sve dok bude na snazi odluka o obustavi slavlja euharistije s narodom.

Molitveno slavlje Dana Gospodnjeg u obitelji

Foto: Shutterstock

 

Opasnost od zaraze koja nam prijeti u javnome okupljanju nagnala je pastire Crkve da, u brizi za dobro vjernika, donesu odluku o obustavi zajedničkoga slavljenja Svetih Misa. Te novonastale okolnosti potiču nas da na drukčiji način živimo crkveno zajedništvo i slavimo Dan Gospodnji. Obitelj, kao zajednica krštenika, prepoznaje se kao »Crkva u malom«, »kućna Crkva«. Stoga i ove kušnje mogu biti milosna prigoda da iznova otkrijemo ljepotu i snagu molitvenoga zajedništva u obitelji. Obitelji ujedinjenje u zajedničkoj molitvi tvore snažan vez Crkve i jedinstven oblik slavljenja Gospodina.

OVDJE možete pronaći predložak obiteljskoga slavlja Dana Gospodnjega za Četvrtu korizmenu nedjelju, 22. ožujka 2020.

Tekst molitvenog slavlja možete preuzeti OVDJE.

Izvor: hilp.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh