Najave

POSTOM I MOLITVOM PROTIV STRAHA I NEIZVJESNOSTI

Molitvena zajednica Srce Isusovo vas poziva na zajedničku duhovnu obnovu Duhovna obnova će početi u četvrtak, 17. rujna, na blagdan Rana sv. Franje.

Foto: MZSI/Facebook

Molitvena zajednica Srce Isusovo uputila je svim vjernicima poziv na zajedničku duhovnu obnovu „Ujedinjeni u postu i molitvi“.
Poziv prenosimo ga u cijelosti:

Vjerničku dušu, ali i onu svakoga čovjeka posljednjih mjeseci salijeću razne teške vijesti. 2020. godina po mnogočemu je neobična. Toliko spominjani virus prisiljava nas na drugačije načine ponašanja i stjecanje novih navika.

Neizvjesnost i strah uvukli su se u sve međuljudske odnose. Budućnost je neizvjesna, pa mnogi strahuju za svoje zaposlenje i bolji život traže daleko od doma. Kao da je zavladala neprolazna tjeskoba.

Neizvjesnost i strah uvukli su se u sve međuljudske odnose.

Kao vjernici želimo se ovim neprilikama oduprijeti vjerom i nadom. Želimo hrabro ući u nove izazove pred nama. Očito je kako ova teška vremena traže još više duhovne snage. Stoga smo kao „Molitvena zajednica Srca Isusova“ uz dragog nam brata i prijatelja fra Serđu Čavara razradili novu zajedničku inicijativu pod nazivom: „Ujedinjeni u postu i molitvi“.

Cilj inicijative je da kroz pet tjedana budemo duhovno povezani u molitvi, a svaki ćemo petak u tom vremenu postiti o kruhu i vodi.

Upućujemo poziv svim zainteresiranima da nam se pridruže. Cilj inicijative je da kroz pet tjedana budemo duhovno povezani u molitvi, a svaki ćemo petak u tom vremenu postiti o kruhu i vodi. Tako se želimo posvetiti Gospodinu i moliti za nakane koje su nam najpotrebnije. Post, naime, kroti naše tijelo i sebičnu narav, uzdiže duh, a otvara naša srca za potrebe braće i sestara kraj nas. Smatramo da nam je to u ovom teškom vremenu najpotrebnije. Nakana nam je da zajednički otkrijemo ljekovitost drevne crkvene prakse – posta, i tako se obratimo od zloga, a usmjerimo na dobro.

Duhovna obnova će početi u četvrtak, 17. rujna, na blagdan Rana sv. Franje

Petkom će post biti popraćen večernjom molitvom koja će se održavati uživo putem facebooka s početkom u 20:00h. Emitirat će se putem stranice Molitvene zajednice Srce Isusovo. Duhovna obnova će početi u četvrtak, 17. rujna, na blagdan Rana sv. Franje.

Bitno je da svi zainteresirani pošalju svoj email kao prijavu na slijedeću adresu: [email protected] ili u inbox Facebook stranice Molitvene zajednice Srce Isusovo. Tako ćemo moći sve uključene informirati s potrebnim duhovnim sadržajem. Na Facebook stranici molitvene zajednice moći će se pratiti i kratki nagovori svećenika koji tumače važnost i snagu posta.

Želimo biti ujedinjeni u duhu i molitvi te tako povezati cijelu Domovinu.
O detaljima inicijative obavještavat ćemo vas u nadolazećem vremenu.

Božji blagoslov svima!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh