Aktualnosti

MOLITVENA INICIJATIVA BISKUPA // ‘Krunica na granicama’: Pola milijuna katolika u Poljskoj 7. listopada molit će krunicu za svoju domovinu! „Vjerujemo da ako pola milijuna vjernika bude molilo krunicu na granicama, to neće samo promijeniti tijek događaja, već će i otvoriti srca naših sunarodnjaka za primanje Božje milosti“, rekli su organizatori.

Poljski su biskupi pozvali vjernike da se uključe u molitvu krunice za svoju domovinu na obljetnicu bitke kod Lepanta i blagdan Gospe od krunice, 7. listopada.

„Krunica na granicama“

Jedinstvena inicijativa „Krunica na granicama“, pokrenuta je s ciljem obilježavanja kraja stoljetne obljetnice ukazanja Blažene Djevice Marije u Fatimi i spasenja zemlje.

„Vjerujemo da ako pola milijuna vjernika bude molilo krunicu na granicama, to neće samo promijeniti tijek događaja, već će i otvoriti srca naših sunarodnjaka za primanje Božje milosti“, rekli su organizatori.

Biskupi su također dodali da je „prije 100 godina Marija prenijela poruku spasenja preko troje portugalske djece: pokajati se, dati zadovoljštinu za grijehe učinjene prema njenom Bezgrešnom srcu i moliti krunicu“.

Izvor:  Aleteia.org; Book.hr

Priredila i prevela Gabriela Jurković

Najčitanije

Na vrh