Osobni razvoj

MOLITVE KOJE MOŽETE MOLITI UVIJEK

Nekoliko kratkih i snažnih molitava za vašeg muža Htjeli biste moliti za svojeg muža, ali ne možete naći riječi? Ovo će vam pomoći!

Aleteia: Šest kratkih i snažnih molitava za vašeg muža

Foto: Shutterstock

 

Molite za svoju djecu? Većini mama to je sasvim lako. Ali moliti za muža posve je druga stvar. Tko to redovito čini? U našim užurbanim životima, muževi ponekad ne dođu na red. Nalazimo vremena da bismo molile za svoju djecu, možda smo čak i molitvenoj zajednici, ali moliti za muževe ne ide nam od ruke. Možda nam je teško prihvatiti koliko je važno da, čim ustanemo, molimo za svojeg muža. Stoga dijelimo s vama šest snažnih molitava, nadahnutih Pavlovim poslanicama, koje možete odmah moliti, bez ikakva posebna povoda.

1. Da moj muž spozna Božju ljubav

„Zato prigibam koljena pred Ocem, od koga ime svakom očinstvu na nebu i na zemlji: neka vam dadne po bogatstvu Slave svoje ojačati se po Duhu njegovu u snazi za unutarnjeg čovjeka da po vjeri Krist prebiva u srcima vašim te u ljubavi ukorijenjeni i utemeljeni mognete shvatiti sa svima svetima što je Dužina i Širina i Visina i Dubina te spoznati natspoznatljivu ljubav Kristovu da se ispunite do sve Punine Božje.” (Poslanica sv. Pavla apostola Efežanima 3,15-19)

Molitva: Gospodine, Isuse, dolazim pred tebe i molim te da obaviješ srce mojeg muža svojim Presvetim Srcem. Pomozi mu da da ti se potpuno preda. Neka se tvoja ljubav ukorijeni u njemu i neka se odražava u našim životima. Pomozi mojemu mužu da spozna tvoje beskrajno milosrđe, da bi mogao razumjeti da je tvoja ljubav stvarnija od svega drugoga. Amen.

2. Da može ostvariti svoje poslanje kao muž

„Muževi, ljubite svoje žene kao što je Krist ljubio Crkvu te sebe predao za nju da je posveti, očistivši je kupelji vode uz riječ te sebi predvede Crkvu slavnu, bez ljage i nabora ili čega takva, nego da bude sveta i bez mane. Tako treba da i muževi ljube svoje žene kao svoja tijela. Tko ljubi svoju ženu, sebe ljubi.” (Poslanica sv. Pavla apostola Efežanima 5,25-28)

Molitva: Gospodine, ako je tvoja volja, pomozi mojemu mužu da postigne svetost po sakramentu braka. Ispuni mu srce svojom ljubavlju i pomozi mu da ostvari svoje poslanje slijedeći tvoj put. Amen.

3. Da moj muž može učiti našu djecu Božjoj ljubavi

„A vi, očevi, ne srdite djece svoje, nego ih odgajajte stegom i urazumljivanjem Gospodnjim!” (Poslanica sv. Pavla apostola Efežanima 6,4).

Molitva: Duše Sveti, ispuni srce mojeg muža svojim mirom, da može pokazivati tvoju ljubav našoj djeci. Udijeli mu strpljenje i mudrost koja mu je potrebna da odgaja našu djecu u čistoći i vjeri. Ohrabri ga da uvijek vodi našu djecu na pravi put i pomozi mu da nikada ne ode od tebe. Amen.

4. Za dobrobit naše obitelji

„A Bog moj ispunit će svaku vašu potrebu po bogatstvu svome, veličanstveno, u Kristu Isusu.” (Poslanica sv. Pavla apostola Filipljanima 4, 19)

Molitva: Gospodine, tebi je najbolje znano što nam je potrebno. Molim te da udijeliš mojemu mužu milost da svime mudro upravlja i da bude „siromašan u duhu“ (Mt 5, 3) te da bude velikodušan prema potrebitima. Amen.

5. Da moj muž može biti muškarac kakvim ga je Bog pozvao biti

„Bdijte postojani u vjeri, muževni budite, čvrsti. Sve vaše neka bude u ljubavi!” (Prva poslanica sv. Pavla apostola Korinćanima 16, 13 – 14)

Molitva: Gospodine, povjeravam ti sve odluke svojeg muža, njegove namisli, njegove brige i cijelo njegovo biće. Pomozi mu da bude ojačan tvojom ljubavlju i čvrsto usidren u vjeri. Daj mu snage da bude muškarac kakav ti želiš da bude: odvažan, sretan i velikodušan. Pomozi mu da raste u vjeri, nadi i ljubavi. Amen.

6. Da moj muž uvijek bude mudar i postupa razumno

„Zato i ja, otkad sam čuo za vašu vjeru u Gospodinu Isusu i za ljubav prema svima svetima, ne prestajem zahvaljivati za vas i sjećati vas se u svojim molitvama: Bog Gospodina našega Isusa Krista, Otac Slave, dao vam Duha mudrosti i objave kojom ćete ga spoznati; prosvijetlio vam oči srca da upoznate koje li nade u pozivu njegovu, koje li bogate slave u baštini njegovoj među svetima i koje li prekomjerne veličine u moći njegovoj prema nama koji vjerujemo: ona je primjerena djelotvornosti sile i snage njegove…” (Poslanica sv. Pavla apostola Efežanima 1, 15 – 19)

„Nedostaje li komu od vas mudrosti, neka ište od Boga, koji svima daje rado i bez negodovanja, i dat će mu se.” (Poslanica sv. Jakova apostola 1, 5)

Molitva: Gospodine Isuse, od tebe, koji si činio samo dobro, tražim da daš mojemu mužu milost da te slijedi. Daj mu snagu da napreduje u mudrosti i da misli na to koliko njegovi izbori utječu na našu obitelj. Neka njegovo srce sjaji svjetlom Duha Svetoga, tako da uvijek može biti postojan u nadi, bez obzira na zapreke na koje naiđe. Amen.

Na kraju zamolimo i zagovor Blažene Djevice Marije:

Blažena Djevice Marijo, Majko Božja, zaogrni svojom majčinskom ljubavi i skrbi mojeg muža, da zadobije potrebne milosti da bi mogao biti zaštitnik naše obitelji, kao što je to bio sv. Josip. Neka se po tvojem majčinskom zagrljaju osjeća sigurno, da nikada ne pomisli da je napušten. Amen.

Izvor: Aleteia.org

Preveo Josip Sinjeri; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh