Preporučamo

MOLITVA ZA DANAŠNJI RADNI DAN Današnji je dan stvoren da bude ispunjen tvojom prisutnošću i svim dobrim iznenađenjima koje imaš za one koji te ljube Mnogi vjernici započinju dan odlaskom na Svetu Misu. Plodovi Mise uvelike ovise o dobroj pripremi (KKC br. 1098). Donosimo prijedlog pripreme za svakodnevnu Misu. Pripremu možete prilagoditi svojim osobnim potrebama.

Foto: Shutterstock


 

Priprema

Moj Nebeski Oče,

dok se pripremam za današnji dan, svjestan sam tvoje prisutnosti. Hvala ti što me obuhvaćaš s leđa i s lica, hvala ti što si na mene stavio svoju ruku (Ps 139,5).

Ne znam što si sve danas pripremio za mene, no znam da ćeš biti sa mnom i da ćeš se za mene brinuti.

I danas, Gospodine, želim uživati tvoju prisutnost, i danas želim uživati prisutnost članova moje obitelji, i danas želim uživati prisutnost radnih kolega i prijatelja.

I danas, Gospodine, želim svojim molitvama, svojim radom, svojim riječima, i svojom prisutnošću biti blagoslov obitelji s kojom živim, ljudima s kojima radim i ljudima koje ćeš mi po svojoj providnosti staviti na put. Daj da im i danas mogu tvojom milošću iskazati ljubav i poštovanje.

Gospodine, daj da današnji dan služenja tebi i bližnjima u meni produbi i učvrsti: ljubav, radost, mir, strpljivost, blagost, dobrotu, vjernost, krotkost, uzdržljivost (Gal 5,22).

Hvala ti što mi daješ milost da mogu nesebično pomagati i biti uz one koji će me danas trebati (Ef 4,22).

Današnji je dan stvoren da bude ispunjen tvojom prisutnošću i svim dobrim iznenađenjima koje imaš za one koji te ljube (Ef 3,20-21).

Zahvaljujem ti, Gospodine Isuse, što mi i danas želiš dati milost da mogu biti ljubazan i pun milosrđa, da mogu praštati jer sam svjestan svojih slabosti kojima druge ranjavam.

Hvala ti što mi daješ milost da mogu nesebično pomagati i biti uz one koji će me danas trebati (Ef 4,22).

Gospodine, danas se ni za što neću tjeskobno brinuti jer ćeš ti ići ispred mene, ti ćeš me nadahnjivati i voditi svojim Svetim Duhom.

Gospodine, i danas želim uživati gledajući te na djelu! Želim gledati kako ti sve okrećeš na dobro onima koji te ljube i kako ono što je ljudskim okom gledano nemoguće, činiš mogućim!

Gospodine, i danas želim čuti tvoj glas. Zato ti više puta tijekom današnjega dana želim posvetiti svoje vrijeme i svu svoju pažnju. Želim ti uvijek iznova očitovati svoju zahvalnost, svoje divljenje, svoje povjerenje te, iznad svega, svoju ljubav.

Gospodine, i danas želim započeti dan Svetom Misom prikazujući tvoju svetu žrtvu Ocu za otkupljenje nas, grešnika, a posebno…

Gospodine, i danas želim započeti dan Svetom Misom prikazujući tvoju svetu žrtvu Ocu za otkupljenje nas, grešnika, a posebno (izreci svoju posebnu nakanu za određene osobe koje su ti na srcu i koje trebaju otkupljenje, oslobođenje, iscjeljenje, obraćenje…). Želim u današnjoj Misi uživati zajedništvo sa svim svetima. Želim biti djelatni dionik tvoga otkupljenja i uskrsnuća. Želim primiti tvoje tijelo i krv. Želim da uđeš u mene i ostaneš u meni; želim i ja ući u tebe i ostati u tebi. Želim biti blagoslovljen tvojom ljubavlju s križa, koja je izvor svih mojih nadahnuća i životnih htijenja! Gospodine, želim ti u Svetoj Misi zahvaliti za sva primljena dobra, želim se odmoriti u tebi i želim ti predati dan koji je ispred mene i mojih bližnjih.

Želim da moj današnji dan bude još jedan korak prema tebi, prema vječnosti s tobom i svima onima koji će u vječnosti biti s tobom.

Hvala ti što mi danas daješ dovoljno vremena za sve: za tebe, za obitelj, za posao, za prijatelje i rodbinu, za odmor! Divno je znati da moj mir, moja radost i moje zadovoljstvo daleko više ovise o tebi nego o mojim vlastitim nastojanjima. Divno je znati da me toliko ljubiš, da šalješ svog anđela kako bi mi služio i pomagao mi na mom životnom putu.

Želim da moj današnji dan bude još jedan korak prema tebi, prema vječnosti s tobom i svima onima koji će u vječnosti biti s tobom.

Na kraju ove molitve, stavljam se i u zagovor Blažene Djevice Marije, tvoje i moje majke, te njezina i tvoga zaštitnika Josipa. Josipe i Marijo, i ja želim, po vašem zagovoru, živjeti blagoslovljen život. I ja želim imati Krista u svojoj obitelji i na svom radnom mjestu. I ja želim biti blagoslovljen njegovom prisutnošću i ljubavlju.

Amen!

 

Autor: Josip Lončar; Book.hr

 

 

O tome što je Sveta Misa, kako se kvalitetno pripremiti i u njoj sudjelovati djelatno i plodonosno možete čitati u knjizi „Sveta Misa. Najsvetiji događaj na svijetu“ autora Josipa Lončara. Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje.

INTERLIBERSKI POPUST! Do 31. prosinca 2019. knjigu možete nabaviti po interliberskoj cijeni od 90 umjesto 110 kuna!

Uz knjigu izlaze i svesci koji sadrže pripreme na određene nakane:
„Priprema za prikazanje misne žrtve – obraćenje vlastite djece” (1. svezak)
„Priprema za prikazanje misne žrtve – za otkupljenje od boli, od rana srca; za otkupljenje od bolesti“ (2. svezak)

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh