Duhovnost

VELIKA ZAGOVORNICA

Molitva umorne i iscrpljene majke sv. Ruži Limskoj

Molitva umorne i iscrpljene majke sv. Ruži Limskoj

Foto: Shutterstock


 

Sveta Ruža Limska prepoznala je poziv na posvećeni život, ali njezini roditelji to nisu razumjeli. Željeli su da se uda, i često su ju ismijavali zbog njezine želje za samostanom.

Suočena s protivljenjem roditelja, Ruža je ostala u obiteljskoj kući s njima, i posvetila se je molitvi i dobrim djelima. Molila se je za roditelje, nadajući se da će jednom razumjeti njezin poziv da bude Kristova zaručnica.

Kasnije su se njezini roditelji suočili s financijskim problemima, pa je Ruža, da bi im pomogla, šivala cijeli dan i cijelu noć. Premda se oni nisu dobro ophodili prema njoj, Ruža ih je poštovala i pomagala im kada su bili u potrebi.

Evo jedne molitve za sve majke, posebno one koje su umorne i iscrpljene, kojima je potrebna snaga. Ruža je pomogla roditeljima kada su je trebali, a danas se smatra snažnom zagovornicom svih majki kojima je potrebna dodatna milost od Boga.

Molitva

Sveta Ružo, pobožna Djevica, mirisna ružo u Božjem vrtu, slatko cvjetajući usred trnja muke i nevolje, bijela poput snijega u besprijekornoj nevinosti svoga srca, blistava u ljubavi Božjoj koja te je prožimala. Tvoja predanost roditeljima bila je toliko velika da si se trudila noću i danju kako bi ublažila njihovo siromaštvo, a za njih si se i nježno brinula u njihovoj bolesti.

Najzahvalnija, najponiznija kćeri, sažali se nada mnom i nad mojom djecom. Nauči me vladati se kršćanski, kako bih zaslužila srdačnu zahvalnost svoje djece. Pouči moju djecu da cijene moju ljubav i brojne žrtve koje radosno činim za njih; nauči ih da mi uzvrate sinovskom ljubavlju i poslušnošću, i najviše žarkim molitvama za mene.

Blagoslovi mene i cijelu moju obitelj. Daj da se naša srca intimno sjedine čak i u nevolji; pomozi da ne polažemo svoju sreću u ovaj svijet, već da gajimo nadu u budući vječni blagoslov.

Molim te posebno za sve kršćanske majke, da se među njima probudi kršćanski život i osjećajnost. Neka se ti osjećaji što više prošire, ujedinjujući sve obitelji u jednu veliku Božju obitelj, u kojoj Isus Krist može živjeti i vladati s Bogom Ocem i Duhom Svetim. Amen.

Izvor: Aleteia

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh