Duhovnost

ISUS JE ŽIV

MOLITVA PREDANJA „Duše Sveti, misli u meni, živi u meni, ljubi u meni” „Želim da mi vjeruješ i onda kada ne razumiješ što činim u tvome životu. Duh Sveti pomoći će ti u tome kada mu prepustiš područje svojih misli. On živi u dubinama tvoga duha i poznaje te bolje nego ti samu sebe.“

MOLITVA PREDANJA „Duše Sveti, misli u meni, živi u meni, ljubi u meni”

Foto: Shutterstock

 

Kada Duh Sveti preuzme i preobrazi tvoj um i tvoje djelovanje, ti postaješ slobodna u meni. Tada si značajno otvorenija postati onakvom kakvom sam te stvorio.

Sloboda po predanju zvuči poput kontradikcije, zar ne? Ipak, kada moj Duh upravlja tvojim mislima i ponašanjem, osjećaš se življom nego ikada! Potičem te na ovu molitvu: „Duše Sveti, misli u meni, živi u meni, ljubi u meni.” To je molitva predanja. Ponekad tvoja želja za kontrolom može omesti ovakvu molitvu.

Što više surađuješ s Duhom Svetim, postaješ slobodnija. Postaješ slobodna živjeti i ljubiti u obilju i upoznati milinu moje blizine

Sloboda proizlazi iz prepuštanja mojoj savršenoj volji. Beskonačan sam i zato moja volja ne može biti drukčija nego savršena. Želim da mi vjeruješ i onda kada ne razumiješ što činim u tvome životu. Duh Sveti pomoći će ti u tome kada mu prepustiš područje svojih misli. On živi u dubinama tvoga duha i poznaje te bolje nego ti samu sebe. Njegovo djelovanje u tebi oslobađa te i postaješ onakvom kakvom sam te stvorio.

Raduje me kada moliš Duha Svetoga da živi i ljubi po tebi. Kada sam stvarao čovjeka, na takvu sam suradnju mislio. Što više surađuješ s Duhom Svetim, postaješ slobodnija. Postaješ slobodna živjeti i ljubiti u obilju i upoznati milinu moje blizine.

 

ISUS JE ŽIV

Težnja je tijela smrt, a težnja Duha život i mir.

Rim 8,6

Ne suobličujte se ovomu svijetu, nego se preobrazujte obnavljanjem svoje pameti da mognete razabirati što je volja Božja, što li je dobro, Bogu milo, savršeno.

Rim 12,2

Tako i Duh potpomaže našu nemoć. Doista ne znamo što da molimo kako valja, ali se sam Duh za nas zauzima neizrecivim uzdasima. A Onaj koji proniče srca zna koja je želja Duha – da se on po Božju zauzima za svete.

Rim 8,26-27

Iz knjige „Isus je živ“ autorice Sarah Young. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh