Duhovnost

Josip Lončar: Molitva po Božjoj volji

dar jezika škola molitve

Tvoja je zahvala, bez sumnje, dobra, ali to drugoga ne izgrađuje. (1 Kor 14, 17)


Budimo svjesni te rečenice, koju je apostol Pavao napisao o molitvi, zahvali, govoru ili bilo kojem drugom očitovanju dara jezika. Obratimo pozornost na kontekst te rečenice, da neki ne bi pomislili da Pavao piše da je zahvala dobra samo ako zahvaljujemo ne sumnjajući. Ne, on piše: kad zahvaljujemo u daru jezika, ta (takva) zahvala nesumnjivo je doista dobra.

Svaki bi vjernik trebao željeti moliti po Božjoj volji, moliti ono što je sigurno dobro za njega i za one za koje moli.

Svaki vjernik želi da mu molitva bude plodonosna. Često smo u nedoumici komu se trebamo moliti, te kako, što, i koliko dugo trebamo moliti. Također, često nismo sigurni čuje li Bog i prihvaća li našu molitvu. Kad se služimo darom jezika, ne trebamo sumnjati da je ono što govorimo dobro, jer je to nadahnuto Duhom Svetim i događa se u Duhu Svetom koji po krštenju boravi u našem nutarnjem čovjeku (srcu).

Vjera se u daru jezika očituje upravo u tome povjerenju u Božju riječ koja nas uči da se prepustimo Duhu Svetome, da ne moramo sve kontrolirati razumom. Oni koji su skloni kontroli razuma i logičkom razmišljanju, teško će se prepustiti takvoj pustolovini s Duhom Svetim. Duha Svetoga ne možemo kontrolirati, logički predvidjeti, logički shvatiti ni prihvatiti. Tako ne možemo ni one koji su nanovo rođeni od Duha (usp. Iv 3,5–8).

Iz knjige Škola molitve 3 (Dar jezka).

O knjizi “Škola molitve – Dar jezika”

Dar jezika je izvanredna Božja ponuda onima koji „previše rade, a premalo mole”, onima koji su toliko zauzeti poslom za Boga, da ne stignu moliti… Svaki vjernik želi da mu molitva bude plodonosna…

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Ako naručujete iz Hrvatske, kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako naručujete iz inozemstva, kliknite na gumb „Kupi knjigu iz inozemstva”.

Ako želite pročitati više o samoj knjizi, ili ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, molimo Vas da kliknite na gumb „Recenzija”. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

Tekst je prvotno bio objavljen u mjesečniku Book.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh