Duhovnost

MOLITVA MALENIH PASTIRA IZ FATIME

„O Isuse, ja želim ono što ti od mene želiš!“ „Anđeo je naučio pastiriće ovu jednostavnu molitvu: „O Isuse, ja želim ono što ti od mene želiš!“ Ubrzo su djeca shvatila da ih Isus voli i da im je pripremio najbolji plan ljubavi za sreću njihovih života.“

„O Isuse, ja želim ono što ti od mene želiš!“

Anđeo je naučio pastiriće ovu jednostavnu molitvu: „O Isuse, ja želim ono što ti od mene želiš!“ Ubrzo su djeca shvatila da ih Isus voli i da im je pripremio najbolji plan ljubavi za sreću njihovih života. Zato su tako pripravni i puni zanosa u otkrivanju i prihvaćanju njihova zvanja. Ta spremnost otvara i obasjava njihova srca da bi njihovo zvanje dobilo smisao, ali budi i želju za onim što im  Bog daje, a to je unutarnji mir. Prepuštajući se Božjoj volji, nalazimo unutarnji mir i snagu da bismo nosili križeve koje nam Gospodin dodjeljuje na putu našega života.


Anđeo je bio sposoban prepoznati dva važna trenutka: prije svega moramo svjesno prihvatiti trpljenja koja dolaze od Boga (mnoge duše ne prihvaćaju taj prvi korak i padaju), a na drugom mjestu moramo strpljivo podnositi trpljenje, uzimajući u obzir da je zapravo naša strpljivost izravno povezana sa svjesnim prihvaćanjem i s unutarnjim uvjerenjem da ta patnja dolazi od Boga koji nas ljubi. Kad Sotona uspije toliko izmučiti dušu da ona na kraju vidi samo tamu i okrivljuje druge za svoje patnje, njezina strpljivost za ljubav nestat će kao jutarnja magla.

Duhovne učinke takvih podučavanja o značenju žrtve nalazimo u Lucijinim zapisima:  „Te riječi (anđelove) utisnule su se u naš duh poput svjetlosti koja nam dopušta da upoznamo tko je Bog, kako nas ljubi i da želi da i mi ljubimo njega. Shvatili smo vrijednost žrtve i kako je ona draga Bogu te kako se po njoj obraćaju grešnici. Otad smo počeli prikazivati Gospodinu sve što nam je bilo jako teško, ali još nismo tražili druga mrtvljenja ili vježbe pokore, nego smo klečali satima na zemlji i samo ponavljali anđelovu molitvu!“

Iz knjige Marcella Stanzionea „Pastiri i anđeli iz Fatime”. Do nedjelje, 1. travnja, knjigu možete nabaviti po sniženoj cijeni od 49 kune (redovna cijena iznosi 70 kuna). Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Posebna pogodnost za sve naše kupce: poštarina za narudžbu u vrijednosti do 200 kn iznosi svega 10 kn dok je za narudžbu iznad 200 kn besplatna!

Autor: Marcello Stanzione

O knjizi „Pastiri i anđeli iz Fátime“

„Postojanje je anđela čuvara sigurno, Bog ih je stvorio da mu služe, da ga slave i da ga ljube; kao što je sigurno da je Bog u svojoj velikoj dobroti i milosrđu svakomu od nas namijenio anđela koji nas vodi, pomaže nam i čuva.” (Sestra Lucija)

Kao što znamo Gospa se je u Fatimi 1917. godine ukazala šest puta. Malo tko zna da se je prije Marijinih ukazanja u Fatimi i anđeo ukazao šest puta. Kada je papa Ivan Pavao II. 2000. godine u Fatimi beatificirao dvoje malenih pastira, rekao je prekrasnu rečenicu: „Pastirići su bili dobro pripremljeni za susret s Gospom”. Pripremio ih je anđeo tijekom šest ukazanja. Anđelova su ukazanja temelj da bi se fatimske tajne bolje razumjele. (Autor, don Marcello Stanzione)

Pastiri i anđeli iz Fátime

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Ako naručujete iz Hrvatske, kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako naručujete iz inozemstva, kliknite na gumb „Kupi knjigu iz inozemstva”.

Ako želite pročitati više o samoj knjizi, ili ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, molimo Vas da kliknite na gumb „Recenzija”. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

Priredila Gabriela Jurković; Book.hr

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh