Najave

NAJAVLJUJEMO

‘Iskra milosrđa’: Molitva krunice Božjega milosrđa na ulicama Hrvatske i svijeta Inicijativa je pokrenuta 2008. u Poljskoj i do danas se proširila po cijelom svijetu. Za datum održavanja izabran je dan beatifikacije Michała Sopoćka, ispovjednika sv. Faustine Kowalske.

Pozivamo: Uključite se u međunarodnu inicijativu Iskra milosrđa, koja se održava u cijelom svijetu!

Iskra Milosrđa, međunarodna molitvena inicijativa u čast Božjega milosrđa, na ulicama gradova svijeta održat će se u petak, 28. rujna u 15 sati u organizaciji Koordinacije štovatelja Božjega milosrđa i u Hrvatskoj.

Gradovi održavanja:

Ivanec – župa sv. Marije Magdalene

Kutina – Gradski trg

Pula – Trg Portarata
Rijeka – Trsat
Solin – Gospa od Otoka
Split – Sustipan; ispred Rodilišta; ispred klinike CITO na Trsteniku

Studenci – na Franjevačkom trgu

Zagreb – ispred Zagrebačke katedrale

 

Inicijativa je pokrenuta 2008. u Poljskoj i do danas se proširila po cijelom svijetu. Za datum održavanja izabran je dan beatifikacije Michała Sopoćka, ispovjednika sv. Faustine Kowalske, posrednice poruke o Božjem milosrđu. Vrijeme održavanja – 15 sati, „sat Milosrđa“ – također je stalno.

Nakane ovogodišnje molitve: za svećenike da budu vjerni navjestitelji Božjega milosrđa u duhu poziva što ga je posredovala sv. Faustina (usp. Dnevnik sv. Faustine br. 1521), za mir u svijetu osobito u zemljama Bliskog Istoku i za povrat prognanih na njihova ognjišta i za njihovu obnovu, za cijeli svijet, kao i na Papinu molitvenu nakanu za rujan (ulagati u obrazovanje mladih Afrikanaca koji su najveće bogatstvo kontinenta).

Počasni pokrovitelj ove međunarodne molitvene inicijative je poljski nadbiskup Grzegorz Ryś, metropolita Łódźske nadbiskupije. (jv.)

 

Pozivamo i vas da se uključite u ovu hvalevrijednu inicijativu!

Isuse, uzdam se u Tebe!

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh