Najave

ISKRA MILOSRĐA

Molitva krunice Božjeg milosrđa diljem svijeta – prijavi svoj grad/mjesto Molitva se već tradicionalno održava 28. rujna (ponedjeljak) u 15 sati (“sat Milosrđa”) na dan beatifikacije vlč. Mihaela Sopoćka, ispovjednika sv. Faustine Kowalske, tajnice Božjega milosrđa.

Foto: Koordinacija štovatelja Božjeg milosrđa

Koordinacija štovatelja Božjega milosrđa i ove se godine pridružuje brojnim gradovima diljem svijeta u ostvarenju međunarodne molitvene inicijative Iskra Milosrđa, molitvi krunice Božjega milosrđa na ulicama gradova, javljaju na svojim službenim stranicama. 

Molitva se već tradicionalno održava 28. rujna (ponedjeljak) u 15 sati (“sat Milosrđa”) na dan beatifikacije vlč. Mihaela Sopoćka, ispovjednika sv. Faustine Kowalske, tajnice Božjega milosrđa.

Prijave gradova

Iz Koordinacije štovatelja pozivaju sve koji će toga dana organizirati u svojim gradovima molitvu na otvorenom da im se jave do ponedjeljka 14. rujna ([email protected])U tu svrhu potrebno je ishoditi dopuštenje crkvenih i lokalnih vlasti (ako se molitva održava na javnom prostoru).

Molit će se na redovite nakane Iskre Milosrđa, a ove godine osobito za oslobođenje od pošasti zaraze koronavirusom te za uspješan i blagoslovljen 7. nacionalni susret štovatelja Božjega milosrđa koji će se održati 17. listopada 2020. u Mariji Bistrici.

Prošle su godine sudjelovali molitelji iz 23 gradova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Iskra Milosrđa međunarodna je molitvena inicijativa pokrenuta 2008. u Poljskoj, a do danas se proširila po cijelome svijetu. Redovite nakane su  za Bogu posvećene osobe, svećenike, redovnike i redovnice i za nova sveta zvanja, za mir u svijetu, za povrat prognanih na njihova ognjišta i za njihovu obnovu, za čitav svijet, na Papine molitvene nakane…. Počasni pokrovitelj ove međunarodne molitvene inicijative je poljski nadbiskup Grzegorz Ryś, metropolit Łódźske nadbiskupije.

Book.hr/bozjemilosrdje.net

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh