Duhovnost

MOLI I TI

Molitva koju je svaki dan molio mladi Karol Wojtyla Ova je molitva pola stoljeća kasnije rezultirala enciklikom o Duhu Svetom, 'Dominum et Vivificantem'

Foto: Pixabay


Ova se molitva duboko urezala u svakodnevni molitveni život mladog Karola. Kasnije je Ivan Pavao II. rekao: „Ova je molitva pola stoljeća kasnije rezultirala enciklikom o Duhu Svetom, ‘Dominum et Vivificantem’“ .

Duše Sveti, molim Te za dar mudrosti kako bih što bolje upoznao Tebe i Tvoja božanska savršenstva; za dar razumijevanja koji će jasno razaznati duh otajstava svete vjere; za dar savjeta da mogu živjeti u skladu s načelima vjere; za dar znanja da mogu potražiti savjet u Tebi i da ga uvijek mogu naći u Tebi; za dar čvrstoće da me nikada strah i zemaljske preokupacije ne odvoje od Tebe; za dar pobožnosti da uvijek mogu služiti Tvome Veličanstvu sa sinovskom ljubavlju; za dar straha Gospodnjeg da strepim od grijeha koji Te vrijeđa, Bože moj.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh