Roditelji i djeca

NAJSVETIJI DOGAĐAJ

MOLITVA Kako izmoliti obraćenje svoje djece Bog ne može nikoga prisiliti na obraćenje, pa tako ni našu djecu, no on ih našim posredovanjem može snažno privlačiti k sebi, k svojoj ljubavi. To „privlačenje“ uvelike ovisi o tome koliko nam je stalo do njihova obraćenja, koliko ih zaista ljubimo – piše Josip Lončar u knjizi „Sveta Misa. Najsvetiji događaj na svijetu“, čije je treće, prošireno izdanje izašlo nedavno, i to u novom ruhu. U nastavku čitamo kako moliti i izmoliti, obraćenje djece

Foto: Shutterstock

 

Svi smo mi nekada u svom životu vidjeli kako se naši bližnji udaljavaju od Crkve i Boga: prijatelji, supružnici ili dijete.

Okruženi smo raznim knjigama i vodičima za evangelizaciju obitelji. Imamo svećenike koji nas vode, poznanike koji nas tješe. No što ako unatoč svemu tome rješenja još uvijek nema?

Pokušajmo početi mudrom misli Padra Pija: „Moli, nadaj se i ne brini!“
Imajmo povjerenja u Njegovu dobrotu, milost i beskrajnu ljubav.

On je sam rekao da bez njega ne možemo učiniti ništa dobroga

Djeca su nam od Boga dana, povjerena kao dar. Djeca ne pripadaju nama; došla su nam od Boga i pripadaju njemu. Bog nam je dao povjerenje da ih mi postavimo na noge i pripremimo ih za život – ovaj sadašnji, ali i, još daleko više, onaj vječni.

U tome zasigurno nećemo uspjeti bez Boga. Ta on je sam rekao da bez njega ne možemo učiniti ništa dobroga.

Molitva majke za obraćenje sina

Zahvaljujem ti,
Oče sveti,
za dar života
koji si mu podario,
za dar mojeg sina …

Znam
da si ga čudesno zamislio –
na svoju sliku
i priliku.

Znam,
Oče ljubljeni,
da si mu,
kad si ga oblikovao
u mojoj utrobi,
u dubinu duše
utisnuo ljubav
spremnu na žrtvu,
spremnu na opraštanje,
blagoslivljanje
i zahvaljivanje;
spremnu na davanje
i pomaganje.

Hvala ti,
Bože moj,
što znam
da si ga stvorio
iz ljubavi
i za ljubav
jer ti sâm
jesi Ljubav.

 

Molitvu majke za obraćenje kćeri, i molitve oca za obraćenje kćeri te sina, možete pronaći u knjizi „Sveta Misa. Najsvetiji događaj na svijetu“.

Iz knjige „Sveta Misa. Najsvetiji događaj na svijetu“ autora Josipa Lončara. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh