Duhovnost

„OSLOBODI ME OD DEPRESIJE I TJESKOBE”

Molitva protiv depresije (potištenosti) Božanski Spasitelju Isuse, Ti si moj veliki Brat, moja radost i mir, moja snaga i život, moja sreća i jedini spas. U velikoj sam nevolji. Osjećam se tako potišteno i tjeskobno, umorno i neraspoloženo. Nestala mi je životna radost...

Molitva protiv depresije (potištenosti)

Foto: Shutterstock

 

Božanski Spasitelju Isuse, Ti si moj veliki Brat, moja radost i mir, moja snaga i život, moja sreća i jedini spas. U velikoj sam nevolji. Osjećam se tako potišteno i tjeskobno, umorno i neraspoloženo. Nestala mi je životna radost, nemam volje ni zašto. Ne mogu mirno spavati. Ti to već znaš. Ti si božanski Spasitelj, čudesni Otkupitelj, moćni Osloboditelj. Molim Te, udijeli dar žive vjere, potpunoga pouzdanja i ljubavi u Tvoju čudesnu moć.

Znaš, Gospodine, da sam slab i grješan i da su napasti velike. Kad me god snađe duhovna suhoća i potištenost (depresija) i napadnu napasti, pošalji mi anđela da me krijepi i brani. Budi moja snaga u svim poteškoćama i protivštinama!

Rasvijetli me snagom svoga Duha da mogu prepoznati sve đavolske zamke i izbjeći ih. Kad god se nađem u teškom stanju, budi Ti moje pouzdanje, jer u Tebe imam potpuno povjerenje.

Snagom Tvoje milosti, Isuse, odričem se svakoga grijeha i svakoga utjecaja Zloga!

Odričem se duha depresije (potištenosti), straha, samosažaljenja, svake oholosti, nepraštanja i svih negativnih sila!

Moćni Spasitelju, Ti znaš kada me prvi put napala depresija, kad me je spopao strah. Žarko Te molim, oslobodi me od depresije i tjeskobe, svakoga straha i svega što me priječi da budem s Tobom i Ti sa mnom. Čvrsto vjerujem da možeš i hoćeš to učiniti!

Budi zato vječno hvaljen i slavljen! Budi ljubljen od svih stvorenja! Hvala Ti za ove trenutke koji mi pomažu da mislim na Tebe! Znaj da s Tobom uvijek računam i da bez Tebe istinski živjeti ne znam. Hvala Ti, što me čuješ i uslišavaš! Amen.

fra Petar Ljubičić; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh