Aktualnosti

MOLITE I PRIMIT ĆETE

MOLITVA Blaženoj majci Mariji Tereziji Scherer Danas, 16. lipnja, slavimo blagdan blažene majke Marije Terezije Scherer. U nastavku donosimo molitvu, koju možemo moliti i uzastopno devet dana, kao devetnicu

Foto: Facebook

 

Gospodine Isuse, ti si rekao: „Molite i primit ćete, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se.“

Evo, kucamo puni pouzdanja na vrata tvoga presvetog Srca i usrdno te molimo, udijeli nam milost koju te molimo po zagovoru blažene majke Marije Terezije (ovdje reći molbu, nakanu).

Isuse, Sine Davidov, smiluj nam se: Po zagovoru majke Marije Terezije usliši nas.

Gospodine Isuse, ti si rekao: „Kad biste imali vjere kao zrno gorušičino, rekli biste ovom brdu premjesti se onamo i ono bi poslušalo. Ništa vam ne bi bilo nemoguće.“ S pouzdanjem koje brda premješta vapimo:

Isuse, Sine Davidov…

S jerihonskim slijepcem koji te usrdno ustrajno molio, vapimo i mi nepokolebivom vjerom i pouzdanjem:

Isuse, Sine Davidov…

Gospodine Isuse, ti si dvojici slijepih povratio vid riječima: »Neka vam bude kako vjerujete.“

Ženi Kananejki također si rekao:

„Ženo, velika je tvoja vjera, neka ti bude kako želiš.“

Vjerujemo u tebe, umnoži našu vjeru, ufamo se u tebe, nemoj nas razočarati, nego nadomjesti naše smjerne molbe da dospiju do tvoga srca.

Isus, Sine Davidov…

Gospodine Isuse, sjeti se kako si za svoga zemaljskog života liječio mnoge bolesti, kako su te patnici nastojali dotaknuti, jer je iz tebe izlazila snaga koja je sve liječila: Molimo te, reci nama sada: Idi, neka ti bude kako vjeruješ!

Isuse, Sine Davidov…

Gospodine Isuse, ti si nadahnuo misao da se u čast tvoga svetog Križa osnuje zajednica čija je prva poglavarica bila blažena majka Marija Terezija. Usrdno te molimo, udijeli nam što te po njezinu zagovoru molimo.

Presveto Srce Isusovo, po zagovoru blažene majke Marije Terezije, udijeli nam milost za koju te molimo, ako je to na tvoju veću slavu.

Amen!

Bila je svojim sestrama dobra majka i mudra voditeljica, svim potrebnima revna pomoćnica

Majka Marija Terezija Scherer

Rođena je 31. listopada 1825. u mjestu Meggenu, kanton Luzern u Švicarskoj kao dijete seljačkih roditelja. Već od djetinjstva upravljala je Božja Providnost, na vidljivi način sve njezine radosne i bolne doživljaje prema velikom cilju njezina života. U 19. godini života potaknuta ljubavlju Božanskog Spasitelja prema mladeži, siromasima, starcima i prema bolesnicima stupila je u Družbu Sestara sv. Križa, koja je upravo tada bila osnovana. Ona je bila jedna od prvih pet članica nove Družbe i 27. listopada 1845. godine položila prve sv. zavjete te počela djelovati kao učiteljica. Godine 1852. pozvao ju je utemeljitelj Družbe o. Teodozije F. u Chur i povjerio joj upravu svoje prve bolnice. Godine 1857. izabrana je za prvu vrhovnu poglavaricu kuće matice u Ingenbohlu, i od tada u neograničenom pouzdanju u Boga stupa velikom hrabrošću redovničkim i križnim putem svog života. Bila je svojim sestrama dobra majka i mudra voditeljica, svim potrebnima revna pomoćnica.

Nakon teških i strpljivo podnošenih patnja umrla je na glasu svetosti u Ingenbohlu 16. lipnja 1888. Mnogobrojni štovatelji puni pouzdanja u njezin zagovor postigli su utjehu i pomoć u svojim potrebama. Papa Ivan Pavao II. proglasio ju je blaženom u Rimu 29. listopada 1995.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh