Roditelji i djeca

SPASONOSNA ŽELJA

Molite da vaše odraslo dijete ima želju upoznati Boga Vaše molitve mogu pomoći Vašemu odraslom djetetu da otvori srce Bogu i jasnije Ga čuje

Foto: Pixabay

 

Želja za upoznavanjem Boga u srcu svake osobe, spasonosna je. To je tako jer će svatko tko istinski želi upoznati Boga, u konačnici biti doveden do nogu Isusa Spasitelja. U svijetu možda postoje i drugi koji tvrde da vas mogu spasiti, ali Isus je jedini koji je umro i ponovo ustao, kako bi dokazao da je On taj koji to zaista može.

Bez Isusa, lutat ćemo naokolo pokušavajući pronaći za sebe mjesto u ovome svijetu, a da nikada zapravo u tome nećemo uspjeti

Svima nam je potrebno spasenje jer smo bez Krista izgubljeni. Apostol Petar za Isusa je rekao: „Nema uistinu pod nebom drugoga imena dana ljudima po kojemu se možemo spasiti” (Djela apostolska 4,12). Bez Isusa, lutat ćemo naokolo pokušavajući pronaći za sebe mjesto u ovome svijetu, a da nikada zapravo u tome nećemo uspjeti. Uvijek ćemo osjećati kako nešto nedostaje jer nećemo biti čvrsto povezani s Bogom i Njegovom snagom koja nam je potrebna da bismo preživjeli. Jednako nam tako vječna budućnost neće biti dobra.

Ne postoji odraslo dijete koje je tako dobro da mu ne bi bilo potrebno spasenje. Jednako tako ne postoji odraslo dijete koje bi bilo tako loše da ne može biti spašeno

Svima nam je potrebno spasenje jer jedino tako možemo postati nova stvorenja. „Dakle, je li tko u Kristu, nov je stvor. Staro uminu, novo, gle, nasta!” (Druga poslanica Korinćanima 5,17). Svima nam je potreban nov početak. Nekima se od nas čini kako nam je nov početak potreban svaki dan. Samo na jedan način možemo iskusiti kako smo istinski novi, a to je ako Krist živi u nama i obnavlja nas.
Ne postoji odraslo dijete koje je tako dobro da mu ne bi bilo potrebno spasenje. Jednako tako ne postoji odraslo dijete koje bi bilo tako loše da ne može biti spašeno. Biblija kaže kako Bog nije zaboravio Izraelce, iako je „zemlja njihova [bila] puna krivice protiv Sveca Izraelova” (Jeremija 51,5). Ako Bog nije zaboravio Svoj narod nakon svih užasnih stvari što su učinili, neće zaboraviti niti Vaše odraslo dijete, ma što god da je učinilo. Osobito ne kada ono ima majku ili oca poput Vas, koji za nj žarko moli i svakoga dana kuca na vrata Neba u posredničkoj molitvi. Vaše molitve mogu pomoći Vašemu odraslom djetetu da otvori srce Bogu i jasnije Ga čuje.

Vašemu su odraslom djetetu potrebne Vaše molitve, kako bi održalo snagu za boj

Možda Vaše odraslo dijete odmalena poznaje Gospodina. U tome slučaju nastavite moliti, kako nikada ne bi od Njega otpalo. I nemojte misliti da se to Vama ne može dogoditi jer je svaki vjernik „na meti“ đavlu, koji ne odustaje u svojim pokušajima da ga skrene s puta. Postoje razni utjecaji u svijetu skrojeni upravo na tu nakanu. Vašemu su odraslom djetetu potrebne Vaše molitve, kako bi održalo snagu za boj.
Ne poznaje li Vaše odraslo dijete Gospodina, molite da doživi susret sa živim Bogom. Iako Vam je to možda teško zamisliti, Bogu je još više stalo do njegova spasenja negoli Vama. „Ne kasni Gospodin ispuniti obećanje, kako ga neki sporim smatraju, nego je strpljiv prema vama jer neće da tko propadne, nego hoće da svi prispiju k obraćenju” (Druga Petrova poslanica 3,9).

Nastavak teksta možete pročitati u knjizi „Kako moliti za svoju odraslu djecu“ Stormie Omartian. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh