Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Molim Te za milost da ne govorim i mislim da se nju/njega ne može ljubiti i poštovati, nego da bezuvjetno ljubim i poštujem

RAZMATRANJE I MOLITVA

Isuse, često očekujem od svoga supružnika da se mijenja, da se nekako prilagodi meni, da malo više razmišlja kao ja, jer uvjeren/uvjerena sam da bi onda stvari bile bolje u našem braku. Mogu se i ja promijeniti, ali neka on/ona učini prvi korak. Isuse, moram priznati da moje misli, a sukladno tome i djela, prečesto budu baš ovakve. A to nije ono što od mene tražiš. Zato te molim, iskreno, ponizno i iz sveg srca da ne razmišljam o tome što moj supružnik nije ili što jest, već da se pitam tko sam ja, što ja činim za naš brak i što ja moram promijeniti na sebi.

O Isuse, promijeni me!

Molim te, pomozi mi da ne govorim i mislim da se nju/njega ne može ljubiti i poštovati, već da ja bezuvjetno ljubim i poštujem, jer tako ti ljubiš i poštuješ mene. Daj da se usredotočim na ono na što ti mene pozivaš da budem, bez obzira kakav je moj supružnik, kakvi su drugi ljudi. Daj da ne budem licemjer, koji upozorava supružnika što treba mijenjati, dok ja ostajem isti/ista i smatram kako se ne trebam mijenjati. O Isuse, promijeni me! Amen!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Čuda se događaju kada pogled okrenem prema sebi i počnem razmišljati gdje ja mogu biti bolji supružnik. Tada i sam moj pogled na supružnika nije tako optužujući i prečesto negativan. Moja je odluka da krenem tim putem, ustrajno i postupno, a to je put svetosti!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh