Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Molim te, prosvijetli moj um da shvatim da je vrijeme koje posvetim obitelji predragocjeno

RAZMATRANJE I MOLITVA

Gospodine, želim ti danas na poseban način zahvaliti za svoju obitelj, obitelj u koju si me stavio i koju si mi dao. Često nisam svjestan/svjesna tog velikog dara. Često sam usmjeren/a na probleme i svakidašnje obaveze, pa sve uzimam „zdravo za gotovo“ i stoga sam nezahvalan/na. Oprosti mi, Isuse. Molim te, prosvijetli moj um da shvatim da je vrijeme koje posvetim obitelji predragocjeno. Da kroz to vrijeme vršim tvoju volju za svoj život. Želim umnožiti svoje „talente“ koje si mi dao tako što ću posvetiti svoje vrijeme obitelji i tako pružiti ljubav i poštovanje. Priznajem ti, Isuse, da ponekad ne znam kako na ispravan način provesti vrijeme sa supružnikom i djecom. Zato te molim da me naučiš, potakneš i providiš vrijeme za naša zajednička druženja i molitvu. Ne želim da mi posao, brige ni išta drugo stoji na putu tome, jer, iako često sama/samu sebe uvjeravam da nemam vremena, u dubini znam da to nije istina. Isuse, nadoknadi svojom ljubavlju izgubljeno vrijeme između mene i mog supružnika i djece… Hvala ti! Amen!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Odredite si vrijeme u danu kada ćete provesti barem 15 minuta zajedno sa svojim supružnikom, a onda i s djecom. To će prvenstveno ispuniti vas i dati vam snagu, a bit će velik blagoslov za vaš odnos. Bez toga, odnos teško može rasti i napredovati.

Želim biti onaj/ona koji/a će to inicirati. 15 minuta…

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh