Ljubav i poštovanje

Molim Te milost da ne govorim i mislim da se nju/njega ne može ljubiti i poštovati, već da ja bezuvjetno ljubim i poštujem

RAZMATRANJE I MOLITVA


Isuse, često očekujem od svog supružnika da se mijenja, da se nekako prilagodi meni, da malo više ipak razmišlja kao ja, jer uvjeren sam da bi onda stvari bile bolje u našem braku. Mogu se i ja promijeniti, ali neka on/ona učini prvi korak. Isuse, moram priznati da prečesto moje misli budu baš takve, a sukladno tome i djela. A to nije ono što od mene tražiš. Zato te molim, iskreno, ponizno i iz sveg srca da ne razmišljam o tome što moj supružnik nije ili jest, već da se pitam tko sam ja, što ja činim za naš brak i što ja moram promijeniti na sebi.

O Isuse, promijeni me!

Da ne govorim i mislim da se nju/njega ne može ljubiti i poštovati, već da ja bezuvjetno ljubim i poštujem, jer tako ti ljubiš i poštuješ mene. Da se usredotočim na to na što ti mene pozivaš da budem, bezobzira kakav je moj supružnik, kakvi su drugi ljudi, a ne da budem licemjeran/licemjerna i supružnika upozoravam što treba mijenjati, a ja ostajem isti/a i smatram da se ne trebam mijenjati. O Isuse, promijeni me! Amen!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Čuda se događaju kada pogled okrenemo prema sebi i počnemo razmišljati gdje mogu ja biti bolji supružnik. Tada i sam pogled na supružnika nije tako optužujući i prečesto negativan. Naša je odluka da krenemo tim putem, ustrajno i postepeno, a to je put svetosti!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh