Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Molim te, Isuse, obnovi, podigni, iscijeli, zaštiti i vodi naš brak i naše zajedništvo

RAZMATRANJE I MOLITVA

Danas želim staviti ruku na svog supružnika [ako niste u mogućnosti to učiniti, zatvorite oči, podignite ruku i zamislite da je supružnik pred vama i da ste na njega stavili ruku] i želim ga blagosloviti po sakramentu braka i po tvojoj Riječi, Isuse, neka jedni na druge polažemo ruke kako bi nam bilo dobro (Mk 16,18). Neću se pokolebati i onda ovo ne napraviti zbog straha ili srama. Želim biti poslušan/a tvojoj Riječi, Isuse. Želim biti blagoslov svome supružniku i želim da mu bude dobro, ma kako se ovog trena ja osjećao/la i bez obzira što mi moje misli govore. Pomozi mi! I izričem ovog trena: „Neka te blagoslovi Jahve i neka te čuva! Neka te Jahve licem svojim obasja, milostiv ti bude! Neka pogled svoj Jahve svrati na te i mir ti donese!“ (Br 6, 24-26) Gospodine, dotakni srce moga/moje [izrecite ime].

Brani ga/ju od svake nesreće, nezgode i od zla…

Hvala ti što si nas spojio. Molim te, Isuse, da ovog trena, snagom i vodstvom svoga Duha dotakneš čitavo njegovo/njezino biće. Brani ga/ju od svake nesreće, nezgode i od zla. Očuvaj njegovu/njezinu dušu za sebe, Isuse. Nadoknadi mu/joj svaku ranu, nerazumijevanje, nepoštovanje, nedostatak ljubavi s moje strane i, molim te, obnovi, podigni, iscijeli, zaštiti i vodi naš brak i naše zajedništvo. To te molim u tvoje sveto Ime, Isuse, i proglašavam slobodu našeg braka po tvojoj Svetoj Krvi i Križu. Hvala ti što u tebi imamo baš sve i što ti želiš voditi naš brak! Predajem ti ga ovog trena! Amen!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Ovo želim činiti često – za svog supružnika, za svoju djecu, jer želim biti kanal Božjeg blagoslova i zaštite za sve nas. Znam da time vršim Božju volju i da sam poslušan/na Njegovoj Riječi i da će mi Gospodin nadoknaditi ostalo po svome obećanju (Mt 6,33).

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Skenirajte ovaj kod i donirajte 1 EURO te na taj način omogućite nam da nastavimo sa svojim radom:

Ako osjećate potrebu za donirati veći iznos, ispod je kod za donaciju 2 EURA.

Hvala vam!

❤️

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh