Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Molim te, Isuse, daj mi snage da danas učinim nešto lijepo za svoga supružnika, nešto čime ću mu iskazati ljubav i poštovanje

RAZMATRANJE I MOLITVA


Gospodine, danas želim svoga supružnika nečime obradovati. Možda smo trenutno u „ludom krugu“, možda i ne razgovaramo. Bez obzira gdje se nalazimo i što ja osjećam, želim ti, Oče, danas donijeti svog supružnika i zamoliti te da ga blagosloviš i pomogneš mu u svemu što ovog trena prolazi i što ga muči. Ne želim gledati sebe, nego te molim za svog supružnika: blagoslovi ga, predajem ti njegovo srce. Molim te, daj mi snage da danas učinim nešto lijepo za njega, nešto čime ću mu iskazati ljubav i poštovanje. Oče, znam da si ženu stvorio emotivnu, da njoj treba vremena da ju suprug sasluša, da ju samo zagrli, a da pritom ne rješava probleme, da joj treba zagrljaj. Također znam da muškarcima nije toliko potreban razgovor, već vrijeme koje supruga provede uz njega jer želi biti s njime, bez pretjeranog razgovora. Želim djelovati sukladno tome.

Oče, oslobodi nas krivih misli, stavova i daj da djelujemo u ljubavi i poštovanju

Ili, želim danas napraviti nešto čime ću svome supružniku pokazati koliko ga volim i poštujem, pa makar mi se činilo da on to ne zaslužuje. Želim mu to dati kao „dar“, kao dar tebi, Gospodine, za blagoslov našeg braka. Daj mi snage da to napravim, da se ne pokolebam, da ne odgađam, ne prepustim se lošim osjećajima, već da budem poslušan tebi, Isuse, za izgradnju našeg braka, zajedništva, obitelji, svega onoga za što si nas spojio, a što prečesto ne vidimo i nismo ti za to zahvalni. Oče, oslobodi nas krivih misli, stavova i daj da djelujemo u ljubavi i poštovanju, pa makar nama to bilo nelogično. Hvala ti, Oče, za sve što nam daješ i na prilici da izgrađujemo jedno drugo svojim djelima i postupcima. Hvala ti na toj mogućnosti.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Muškarcima i ženama trebaju drugačije motivacije, imamo drugačije potrebe, no najbitnije, mi sami odlučujemo hoćemo li biti motivatori i oni koji izgrađuju, ili ćemo reći da je naš supružnik kriv za naše ponašanje i za naša djela ili nedjela. Ja odlučujem, što ne znači da neću pasti, ali ja odlučujem hoću li djelovati i kako ću djelovati, jer imam tu mogućnost i samim time nevjerojatnu snagu. Želim biti motivator!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh