Duhovnost

DOŠAŠĆE SA SVETIM JOSIPOM

Moli sv. Josipa da ti pomogne otkriti Strah Božji Sveti Josipe uzore poslušnosti - poslušnosti Riječi Božjoj u Svetom Pismu, moli za nas!

Foto: Shutterstock

  1. tjedan došašća: Prisjeti se tko su tvoji autoriteti 

U drugom tjednu razmišljao sam o sv. Josipu kao onome koji prihvaća Riječ Božju u svakom smislu. Josip razumije što Bog govori po prorocima, tako zna da će Bog poslati Mesiju. Josip razumije anđela kad mu govori: „jer je u njoj začeto od Duha Svetoga“.

Razmišljaš li ti da konačno prihvatiš Riječ Božju, da prihvatiš svaku Riječ iz Svetog Pisma? Razmišljaš li da svoj život usmjeriš samo prema uputama iz Svetog Pisma?

Josip razumije i prihvaća Riječ Božju i predaje joj se u potpunosti. Svaki daljnji korak koji čini promatra u svjetlu Božje Riječi, traži savjet od Boga na način da se pita: što bi Bog učinio u ovoj ili onoj situaciji, a zatim tako i postupa.
Razmišljaš li ti da konačno prihvatiš Riječ Božju, da prihvatiš svaku Riječ iz Svetog Pisma? Razmišljaš li da svoj život usmjeriš samo prema uputama iz Svetog Pisma?

Ako razmišljaš; ovo milosno vrijeme iskoristi za svoje predanje Bogu kao i sv. Josip. Postupaj tako da promatraš svoje misli, riječi, djela i propuste, očima Božjim. Upitaj se u svakom trenutku: kako bi Isus Krist postupio u tvojoj situaciji. Ako ustraješ otkrit će ti se ono što je u tebi od Duha Svetoga a to je STRAH BOŽJI.

Sveti Josipe uzore poslušnosti – poslušnosti Riječi Božjoj u Svetom Pismu, moli za nas!

Pozivam te da moliš sv. Josipa da ti pomogne otkriti Strah Božji tako što ćeš razmatrati zazive u litanijama sv. Josipa.

LITANIJE SV. JOSIPA

Gospodine, smiluj se! Kriste, smiluj se!
Gospodine, smiluj se!
Kriste, čuj nas! Kriste, usliši nas!
Oče nebeski, Bože Sine, Otkupitelju svijeta, Bože Duše Sveti, Bože Sveto Trojstvo, jedan Bože, smiluj se nama!

Sveta Marijo MOLI ZA NAS
Sveti Josipe
Slavni porode Davidov
Svjetlosti patrijarha
Zaručniče Bogorodice
Stidljivi čuvaru Djevice
Hranitelju Sina Božjega
Brižni branitelju Kristov
Glavaru slavne obitelji
Josipe pravedni
Josipe prečisti
Josipe premudri
Josipe jaki
Josipe poslušni
Josipe vjerni
Ogledalo strpljivosti
Ljubitelju siromaštva
Uzore radnika
Uresu domaćega života
Čuvaru djevica
Potporo obitelji
Utjeho bijednih
Ufanje bolesnih
Zaštitniče umirućih
Strahu zlih duhova
Pokrovitelju svete Crkve

Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, oprosti nam, Gospodine! Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, usliši nas, Gospodine! Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, smiluj se nama!

Postavio ga je gospodarom doma svojega. I poglavarom imanja svojega.

Pomolimo se
Bože, koji si se neiskazanom providnošću udostojao izabrati blaženoga Josipa za zaručnika presvetoj Majci svojoj, molimo da koga kao pokrovitelja častimo na zemlji, zavrijedimo imati zagovornikom na nebu. Koji živiš i kraljuješ u sve vijeke vjekova. Amen.

Moli za nas, Sveti Josipe, da dostojni postanemo obećanja Kristovih.

Pomolimo se:
Molimo Te, Gospodine, neka nam budu na pomoć zasluge zaručnika presvete Majke Tvoje, da zadobijemo njegovim zagovorom što svojom slaboćom ne možemo postići. Koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova.

Amen.

Šimo Đulić, bacc.theol, Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh