Svjedočanstva

PRIČE O MILOSRĐU

Moju susjedu, suprugu i majku alkoholičara, Isus je beatificirao u govoru na Gori Blagoslovljeni nebeatificirani koji živite među nama – molite za nas. 🙏

Moju susjedu, suprugu i majku alkoholičara, Isus je beatificirao u govoru na Gori

Foto: Shutterstock


 

Gotovo svakodnevno promatram susjedu staricu. Njezin pokojni muž bio je alkoholičar, a alkoholičari su i dvojica njezinih pedesetogodišnjih sinova. Cijeloga života gleda svoju djecu kako alkoholizirani i pomokreni baljezgaju… i još uvijek ih presvlači kao kada su bili djeca. Svakodnevno ju vidim u vrtu, na štakama okopava gredice s povrćem i cvijećem. Otkuda joj snaga i osmijeh? Valjda iz suza koje lije noću.

Koliko je takvih evanđeoskih siromaha koji nemaju svoje promotore. Neće postati blaženi jer…

Moju susjedu, suprugu i majku alkoholičara, Isus je beatificirao u govoru na Gori. Mislim da bi Crkva trebala neprestano ukazivati na ljude poput nje. Trebaju nam svjedočanstva ljudi koji žive pored nas i vraćaju nam vjeru u svetost života. Koliko je takvih evanđeoskih siromaha koji nemaju svoje promotore. Neće postati blaženi jer njihov život nije bio besprijekoran. No kroz te pukotine dobra u njih prodire svjetlo – Božji pogled.

Blagoslovljeni vitraji.

Blagoslovljeni nebeatificirani koji živite među nama – molite za nas.

Iz knjige „Čamac s rupama. Priče o milosrđu“ autora Jana Grzegorczyka. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh