Svjedočanstva

LIJEK

MOJU SI TUGU PRETVORIO U RADOST „Odreci se tuge“ Svaku osobu ponekad zahvati tuga i tad možemo primijetiti da nismo više onakvi kakvi smo po naravi i kakvima se poznajemo. To je važno riješiti.

Foto: Shutterstock

U jednom sam se životnom razdoblju našla u zamršenoj situaciji gdje mi je bio uskraćen svaki rad, a da nisam znala tko je odgovoran za to te se nisam ni na kog ljutila, nego me zahvatila duboka tuga.

„Odreci se tuge.“ Rekla sam: „Odričem se tuge“, a ona je nastavila: „Ne tako.“ Zatim sam ponovila i ona je opet rekla: „Nije dobro, ne samo riječima nego odreci se srcem.“ Tad sam se tiho pomolila za milost kako bih to uspjela i treći put sam uspjela

Bila sam svjesna svojih mnogobrojnih darova i sposobnosti i pitala sam se zar baš ništa od toga ne treba mojoj zajednici, Crkvi ili svijetu. Ujedno sam gledala kako drugi nesavršeno obavljaju mnoge stvari koje bih ja sigurno bolje uradila. Tad sam napravila dobar potez koji sam uvijek činila u sličnim situacijama. Zamolila sam nekoliko osoba, svojih prijatelja, da se zajedno pomolimo. Jedna mi je od prisutnih osoba na molitvi, ne znajući ništa o tome kako se osjećam, rekla:

„Odreci se tuge.“ Rekla sam: „Odričem se tuge“, a ona je nastavila: „Ne tako.“ Zatim sam ponovila i ona je opet rekla: „Nije dobro, ne samo riječima nego odreci se srcem.“ Tad sam se tiho pomolila za milost kako bih to uspjela i treći put sam uspjela. Nakon toga bila je dovoljna molitva od pet minuta svih prisutnih da mi se vrati radost koju sam ranije imala. Okolnosti se nisu promijenile još dugo vremena, ali toga trenutka sve se u meni promijenilo, nisam više bila tužna što nemam ništa za raditi, nego sam nastojala što bolje samu sebe zaposliti i svaki dan dobro upotrijebiti vrijeme. Često sam kasnije priželjkivala to vrijeme kad sam imala previše posla kojeg nisam stigla napraviti. Znamo da nam trajni negativni osjećaji ne čine dobro i zato se ne smijemo vezati uz njih, čak ni pod cijenu da izaberemo sažaljenje koje nam godi.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh