Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Moje srce gori od čežnje za ljubavlju i poštovanjem, trebam to, a prečesto osjećam tugu, prazninu…

RAZMATRANJE I MOLITVA

Gospodine, tako mi je teško svojoj supruzi / svome suprugu oprostiti neke postupke. Njima mi je toliko izranio/la srce da jednostavno smatram da ne zaslužuje moje oproštenje. Iako bih ponekad htio/htjela prijeći preko toga, vidim da me to ranjava ponovno i ponovno, da mi smeta, da određuje moje ponašanje, i kao da mi stvara sve veći pritisak. Moje srce gori od čežnje za ljubavlju i poštovanjem, trebam to, a prečesto osjećam tugu, prazninu, neshvaćanje. A kad malo slušam razmišljanja drugih ljudi, prijatelja, zaključujem da uistinu nemam razloga oprostiti, posebno zato što on/a nema volju i ne iskazuje kajanje.

Zar ne vidim da je moja duša puna „gube“ jer se mojim neopraštanjem u mene uvukla gorčina

Isuse, moj um je uistinu zarobljen, a toga nisam svjestan/a. Moje srce toliko bježi od tvoje Riječi i zapovijedi da sam/oj sebi činim štetu, a za to optužujem svoju suprugu / svoga supruga. Suprug/a me može silno raniti, i ja sam svojom odlukom – jer sam i sâm/a slab/a – dopustio/la da neki njezini/njegovi postupci odrede moj pogled na njega/nju. Zaboravljam da me ti, Isuse, želiš upravo takvog/u blagosloviti, ako ti to predam. Zar ne vidim da je moja duša puna „gube“ jer se mojim neopraštanjem u mene uvukla gorčina, kroz gorčinu je nastao grijeh, kroz grijeh se stvorio „gorki korijen“, koji određuje i, korak po korak, negativno utječe i uništava moj život, moj odnos prema suprugu/supruzi, prema djeci djeci, obitelji?

Isuse, odabrao/la sam grijeh, a sada se čudim, opravdavam se

Zar ne vidim da svojim odlukama o neopraštanju stavljam sebe iznad tebe, Isuse? Zar ne vidim da te time ponovno pribijam na križ? (A moj/a me je suprug/a najvjerojatnije ranio/la zbog toga što je sam/a ranjen/a, a možda sam i ja svojim ponašanjem zaslužan/a što se tako ponio/la jer sam JA prvi/a izranio/la njega/nju.

Isuse, odabrao/la sam grijeh, a sada se čudim, opravdavam se. Oprosti mi, Isuse. Jako mi je teško oprostiti, ali sada to odlučujem – jer ne želim propasti, jer ne želim izgubiti samog/samu sebe i svoga supruga / svoju suprugu, jer ne želim služiti sotoni.

Molim te, Kriste, blagoslovi i moga supruga / moju suprugu da i on/a može oprostiti

O Isuse, oprosti, smiluj mi se, vapijem ti kao i oni gubavci koje si očistio, jer zbog svoga nepraštanja uistinu jesam gubavac (Lk 17,11-19). Molim te, pomozi mi da mogu oprostiti svim srcem. Iščupaj taj gorki korijen iz moga srca. Odričem se grijeha neopraštanja i molim te, oslobodi moj duh, dušu i tijelo od posljedica neopraštanja. Molim te, Kriste, blagoslovi i moga supruga / moju suprugu da i on/a može oprostiti. I iscijeli njegovo/njezino srce.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Neopraštanje je jedan od najčešćih uzroka bolesti današnjice. To je teret koji nas guši i guši, to je kao tempirana bomba. Neopraštanjem ulazimo u grijeh i najviše štetimo sami sebi. Zar je Isus uzalud umro?! Nije! Zato mu odlučujem to predati. Odluka je na meni!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh