Svjedočanstva

SVAKA JE DUŠA POSEBAN SVIJET

Moja se majka dugo molila da me izbace iz samostana…

Moja se majka dugo molila da me izbace iz samostana

Foto: Shutterstock

 

Čudna je povijest svakoga duhovnog poziva. Gospodin Isus uvijek zove čovjeka po imenu. Znao sam to već godinama, ali provevši nekoliko desetaka sati u razgovoru sa sestrama Milosrdnog Isusa, još sam se više učvrstio u tom uvjerenju. Početci su bili teški. Posebno u trenutcima kad sam „preslušavao” sestre u skupinama. Na moje pitanje kako su dospjele u zajednicu često su se samo zaljubljeno osmjehivale, kao da se tu stvarnost ne da izraziti, kao što se ne može otpjevati glazba koju smo čuli u snovima. Ponekad ih je to pitanje začudilo, pa i zgrozilo. (…)

Zadnji put kad sam bila kod kuće, rekla sam joj: ‘Mama, a zašto to čuvaš? Podijeli te stvari, možda će komu koristiti. Čak i da se vratim iz samostana, ta odjeća više neće biti u modi’

– Vi, sestro, vjerojatno niste morali donijeti nikakav miraz? – upitao sam sestru Bognu, opet koristeći vrijeme postavljanja stola za objed.

– Ne, ali moji me roditelji nisu htjeli pustiti. Moja se majka dugo molila da me izbace iz samostana. Sad se već pomirila i sretna je što sam tu, ali još uvijek čuva moje stvari u ladicama. Zadnji put kad sam bila kod kuće, rekla sam joj: „Mama, a zašto to čuvaš? Podijeli te stvari, možda će komu koristiti. Čak i da se vratim iz samostana, ta odjeća više neće biti u modi.“ „Sve se jednom vrati u modu.“ „Ali ja se, mama, više neću vratiti.“ Moji su roditelji zapravo imali razumijevanja. Po jednu je kandidaticu došao otac sa sjekirom. Rekao je predstojnici da će, ako mu se kći ne vrati kući, sjekirom porazbijati samostan. I kakva su izbora imali? Predstojnica je rekla djevojci neka se spremi i ode. (…)

svaka dusa 3d (1)Nastavak teksta možete pročitati u knjizi „Svaka je duša poseban svijet“ autora Jana Grzegorczyka. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje.

Knjigu po sniženoj cijeni od 81 kune (redovna cijena iznosi 90 kuna) možete  kupiti ovdje.

Posebna pogodnost! Besplatna dostava za narudžbe iznad 200 kuna.

Prijavite se na newsletter i prvi saznajte za naše nove naslove, pogodnosti i popuste!

Kako biste newsletter primali e-mailom – prijavite se ovdje. Za primanje newslettera na WhatsAppu prijavite se ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh