Svjedočanstva

DOŽIVLJAVALA ODBACIVANJA OD SVOJIH PRIJATELJICA U ŠKOLI

‘Isus je pomogao mojoj unuci!’

Foto: Pixabay

 

Kao baka, teško sam podnosila njenu tugu, osjećajući da pati u duši. Pomislila sam da joj jedino Isus može pomoći…

Prije šest do sedam mjeseci, moja je unuka doživljavala odbacivanja od svojih prijateljica iz razreda. Jedna od djevojčica otišla je toliko daleko, da je ‘okrenula’ sve druge protiv nje. Razrednici je javno priznala da ju mrzi. Moja je unuka lijepa djevojčica, odgajana u vjeri. Zrela je, odgovorna i odlična je učenica.

„Govorila je da trpi za Isusa”

Zbog cijele situacije, ona je sjedila sama u klupi, iz škole je sama odlazila kući; nije se imala s kim igrati i dijeliti svoje ‘tajne’ o prvim simpatijama. Međutim, ona se nije previše žalila. Govorila je da trpi za Isusa.

Roditelji su razgovarali s prijateljičinim roditeljima i razrednicom, koja je to pokušala riješiti razgovorom na satu razredne zajednice, ali bezuspješno. Rekla je da se začudila koliko među djevojčicama ima ljubomore i mržnje. Kao baka, teško sam podnosila njenu tugu, osjećajući da pati u duši. Pomislila sam da joj jedino Isus može pomoći.

„Svoju sam unuku predala Majci Božjoj na molitvenom susretu”

U ožujku ove godine, otišla sam na molitveni susret Kristofora u Osijeku. Tijekom susreta, voditelj je rekao da svatko od prisutnih Majci Božjoj preda nekoga od svojih bližnjih. Predala sam joj svoju dvanaestogodišnju unuku. Na kraju susreta, bila je pojedinačna molitva, i tada sam zamolila molitvu za nju.

Četiri dana poslije sve se promijenilo

Četiri dana nakon molitvenog susreta, kći me nazvala i ispričala što se dogodilo. Naime, moja je unuka stajala na hodniku, kada joj je prišla djevojčica koja je bila rekla da ju ‘mrzi’: ponudila joj je čokoladu i zamolila ju za oprost, na što je moja unuka odgovorila potvrdno. Prišle su joj i ostale djevojčice, a već sutradan njih sedam-osam, došlo je kod nje da se zajedno igraju.

No, to nije sve. U međuvremenu je stekla još novih prijateljica, s kojima, kako kaže, ima još bolje odnose. Ovim svjedočanstvom željela sam posvjedočiti da je Isus uistinu milosrdan i svemoguć. Hvala mu i slava!

Baka Snježana

Najčitanije

Na vrh