Josip Lončar

NIŠTA NEVAŽNO

Moćna molitva za vlastito dijete Postoje kratke, strelovite molitve koje zaista mijenjaju ljudska srca i ljudske sudbine, kad ih izgovorimo iz srca, kad nam je zaista stalo do osobe za koju molimo

Moćna molitva za vlastito dijete

Foto: Shutterstock

Isus umire na križu. Pod križem su dvije osobe koje mu najviše znače: njegova presveta majka i ljubljeni učenik Ivan. Isus nam s križa daje majku, no on ne čini samo to – on svojoj majci daje sina, on predaje jedno drugome.

U trenutku kad se pričestimo tijelom Kristovim, sjedinjujemo se u duhu s umirućim Isusom. To je privilegirani trenutak kad možemo zatvoriti svoje tjelesne oči kako bismo progledali duhom i zajedno s Isusom predali svojeg sina (svoju kćer) Mariji, ali isto tako kako bismo svojem sinu (svojoj kćeri) predali majku Mariju. Važno je razumjeti da Marija svim srcem prihvaća biti majkom našem sinu ili kćeri i da će sve učiniti kako bi je naš sin prihvatio, kako bi je naša kći prihvatila za svoju majku.

Važno je to predanje činiti što češće, a posebno je to važno kad se i sami nalazimo pred smrću, jer nema ništa vrjednijeg što svojem djetetu možemo ostaviti od toga da ga predamo Mariji i da, zajedno s Isusom, Mariju predamo njemu (njoj).

Ovako možemo moliti (zamislimo prije kako s Isusova križa gledamo na Mariju i sina za kojeg molimo, kćer za koju molimo):

„Gospodine Isuse, sjedinjen s tobom u tvojoj neizmjernoj ljubavi izlivenoj na nas s tvojeg križa usuđujem se reći: Marijo, evo ti mojeg sina, moje kćeri! Sine, kćeri, evo ti prave Majke!“

Tu istu strelovitu molitvu možemo izreći u skraćenoj verziji u bilo koje vrijeme: „Marijo, evo ti mojeg sina! Marijo, evo ti moje kćeri! Sine (izreci njegovo ime), evo ti prave Majke! Kćeri (izreci njezino ime), evo ti prave Majke!“

Kako moliti za svoju odraslu djecu?!

Autorica daje konkretna rješenja koja obuhvaćaju gotovo sva životna područja:
• odabir životnoga poziva
• unutarnje borbe, ovisnosti ili emocionalne kušnje
• rast u vjeri i molitveni život
• brak i druge važne odnose
• roditeljske vještine i vodstvo…

Stormie Omartian, poznata američka spisateljica, dijeli s nama svoja životna iskustva i spoznaje; iz njih izbija predivna ljubav koju Bog ima za nas, svoju djecu.

Josip Lončar; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh