Duhovnost

MNOGE SE MILOSTI MOGU ZADOBITI ZAGOVOROM DUŠA U ČISTILIŠTU // Kako moliti za duše u čistilištu?

Kako moliti za duše u čistilištu?

Foto: Shutterstock


 

Svaka duša u čistilištu silno žudi za Bogom i vapi za molitvama koje ju mogu odvesti bliže Njemu…

Mnogo toga postižemo za spas duša u čistilištu i samo jednom molitvom Oče naša. Svaka duša ondje silno žudi za Bogom i vapi za molitvama koje ju mogu odvesti bliže Njemu. S obzirom da im možemo pomoći, zašto to češće ne činimo? Možda i nama zatrebaju takve molitve, jer rijetki su oni koji nakon ovozemaljskog života odmah prelaze u Raj, bez da su se prethodno očistili.

„Mi možemo moliti za duše u čistilištu, a one mogu za nas…”

Uvrstite si u jutarnju molitvu jedan Oče naš za duše u čistilištu. I sada zamislite koliko je to molitava ako bi se odvojila samo minuta za te duše svakoga dana. Svaki student prije ispita može izmoliti molitvu za dušu iz čistilišta, odnosno za njezin spas i zatražiti da ta duša i sveci kod Gospodina mole za njegovu bolju koncentraciju, kvalitetnije učenje i polaganje ispita. Iz prispodobe o Lazaru i bogatašu, vidimo da je komunikacija između pakla i ovozemaljskoga nemoguća. Bogataš nije mogao upozoriti svoju braću da lutaju putem koji vodi u propast, ali komunikacija između ovozemaljskoga, raja i čistilišta je otvorena.

Ovdje svi možemo moliti jedni za druge. Mi možemo moliti za duše u čistilištu, a one mogu za nas. Sveci nas također već zagovaraju u Nebu. To je milost od Gospodina, koji nas silno voli i želi da dođemo k Njemu i ne zalutamo. Bogu hvala i slava.

Izvor:  Metanoia

Priredila: Gabriela Jurković (Book.hr)

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh