Mladi

MLADI, VEZE, BRAK Savršeno jednostavan i potpuno uspješan način da se izbjegne trudnoća »Čak jedna od pet tinejdžerki koje imaju odnose zatrudni tijekom prvog mjeseca... Čak ni ne uspije mnogo uživati u seksu prije nego što joj se cijeli svijet „sruši na glavu”. (…) Imamo savršeno jednostavan i potpuno uspješan način da se izbjegne trudnoća. … Sve što trebaš napraviti je da kažeš: „Ne!”«

Savršeno jednostavan i potpuno uspješan način da se izbjegne trudnoća

Foto: Shutterstock

„Sa svim sredstvima za kontrolu rađanja koje imamo, ima li zaista toliko šanse da djevojka zatrudni?”

Šanse za neželjenu trudnoću su još uvijek veoma velike, posebno među tinejdžerima. Čak i pored metoda za kontrolu rađanja koje su prilično uspješne i dosta sigurne, nijedna to nije sasvim.

Za sada samo jedan od pet tinejdžera koji su seksualno aktivni poduzimaju prave korake da izbjegnu trudnoću. Čak jedna od tri tinejdžerke koje imaju odnose zatrudne izvan braka. (Jedna od njih pet zatrudni tijekom prvog mjeseca kako je počela spavati s nekim. Čak ni ne uspije mnogo uživati u seksu prije nego što joj se cijeli svijet „sruši na glavu”.)

Zato pitanje koje djevojka mora postaviti nije: „Hej, a što ću ako zatrudnim?” nego bi trebala pitati: „Što ću kad zatrudnim?” Jer stvari stoje upravo tako.

Da! Imamo savršeno jednostavan i potpuno uspješan način da se izbjegne trudnoća. Sve što trebaš napraviti je da kažeš: „Ne!”

„Može li djevojka ostati u drugom stanju kad prvi put spava s dečkom?”

Djevojke ponekad pitaju: „Može li djevojka ostati u drugom stanju kad prvi put spava s dečkom?” Odgovor je DA! A također može dobiti herpes, sifilis, gonoreju i mnoge druge bolesti koje se prenose spolnim odnosom, kao što je sida (AIDS).

Ulomak iz knjige za tinejdžere o ljubavi, zaljubljivanju i seksu, koja izlazi uskoro.

Priredila Martina Vidaković; Book.hr

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh