Mladi

MLADI, VEZE, BRAK

Kad je najbolje vrijeme da se počne sa seksualnim odnosima? »Neke djevojke mogu roditi dijete već u jedanaestoj godini, ali to ne znači da one tada trebaju imati odnose, niti znači da su u tim godinama spremne brinuti se o djetetu. Dvadesetogodišnjak može „napraviti bebu”, ali znači li to da je tada također u stanju biti dobar otac i dobar muž?«

Kad je najbolje vrijeme da se počne sa seksualnim odnosima?

Najbolje vrijeme kad netko može i najbolje vrijeme kad ima pravo imati odnose – dvije su prilično različite stvari.


Djevojka može ostati u drugom stanju veoma rano. Neke djevojke mogu roditi dijete već u jedanaestoj godini, ali to ne znači da one tada trebaju imati odnose, niti znači da su u tim godinama spremne brinuti se o djetetu.

Dvadesetogodišnjak može „napraviti bebu”, ali znači li to da je tada također u stanju biti dobar otac i dobar muž? Ne znači.

Kada onda stupiti u spolne odnose?

Evo poante: to što netko u određenoj dobi može imati spolne odnose ne znači da na to ima pravo. U kojoj onda dobi osoba ima pravo na spolni odnos? Onda kada je spremna preuzeti potpunu odgovornost za posljedice seksualnih odnosa. U našem društvu to znači – nakon što je osoba stupila u brak. Nijedan par nema pravo imati odnose dok oboje nisu dovoljno stari i odrasli da sami sebe uzdržavaju i brinu se za onoliko djece koliko ih dobiju.

Ulomak iz knjige za tinejdžere o ljubavi, zaljubljivanju i seksu.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh