Mladi

MLADI, VEZE, BRAK

Ispovijest mlade majke: „Jedno dijete sam dala na posvajanje, drugo će se roditi uskoro, a ja sam u tome sama…” „Svuda oko sebe vidim mlade koji se zaljubljuju… – i to još više povećava moju usamljenost. Naime, začela sam već dva puta. Jedno sam dijete dala na posvajanje, drugo će se roditi uskoro a ja sam u tome sama. A samo sam željela ljubav…”

Ispovijest mlade majke: „Jedno dijete sam dala na posvajanje, drugo će se roditi uskoro, a ja sam u tome sama…”

Voljela bih da sam prije devet godina pročitala pismo kao što je ovo moje… …Ali nisam. Ovo pismo, u kojem iznosim svoje iskustvo, posvećujem tinejdžerkama koje čeznu za pravom ljubavi.


Svuda oko sebe vidim mlade koji se zaljubljuju, koji u toj svojoj ljubavi rastu i napreduju – i to još više povećava moju usamljenost. Naime, začela sam već dva puta. Jedno sam dijete dala na posvajanje, drugo će se roditi uskoro a ja sam u tome sama. A samo sam željela ljubav. Čeznula sam za domom i za snažnim rukama koje će me zagrliti da mogu mirno prespavati noć. Željela sam nekog da pored njega liježem i pored njega se budim.

Dok ti čekaš svoju ljubav, ja sam već uništila svu nadu…

Kad sam imala petnaest godina, nisam ni pomišljala da će mi narednih devet godina donijeti takav očaj, prazninu i tugu. Sada, s dvadeset četiri, još sam uvijek sama. Dok ti čekaš svoju ljubav, ja sam već uništila svu nadu jer nisam htjela čekati. Bila sam toliko gladna ljubavi da sam je pokušala isprobati prerano, prebrzo – a od toga je ostalo tako malo…

Strah koji osjećaš kad nekoga voliš i kažeš mu „ne”, i strah od boli koja bi te mogla zadesiti ako te ostavi zato što si ga odbila, sada ti mogu izgledati ogromni, toliko da te paraliziraju. Ali, vjeruj, još veća bol nastane kad mu kažeš „da”, a on te se zasiti i kaže ti da „nisi onakva djevojka kakvu on želi oženiti”. Možda mi ne vjeruješ, ali to je istina.

Muškarac koji te voli…

Muškarac koji te zaista voli neće najprije tražiti tvoje tijelo nego će te tražiti da se udaš za njega. Pitat će te može li on biti onaj tko će se brinuti za tebe i ispunjavati tvoje potrebe. Takvom čovjeku možeš s punim pouzdanjem i povjerenjem odati tajne svoje duše. On će vidjeti svetu ljepotu tvoga dara i s njim će postupati s nježnošću čovjeka koji u rukama drži biser koji je dugo tražio.

Cijeni sebe, jer zaista si dragocjena. Nemoj se prodati. Bilo koja cijena manja od ljubavi koja je voljna žrtvovati se i čekati – preniska je.

Nauči se strpljenju

Možda ti izgleda veoma teško čekati. Tako razmišljaš zato što si mlada i zato što u sebi još uvijek nosiš djetinju nestrpljivost. Nauči se strpljenju: to je početak samodiscipline, pouka koju moraš usvojiti prije ili kasnije. Što ju prije usvojiš, to će tvoja radost biti veća, a tuga manja. Znam to iz svojeg primjera. Moram to usvajati sada, a željela bih da sam to naučila tada…

Peggy

Ulomak iz knjige za tinejdžere o ljubavi, zaljubljivanju i seksu.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh