Aktualnosti

PODRŽIMO IH

Mladi iz Doma molitve Zagreb pozivaju: ‘Postani dijelom naše slagalice!’ Mladi iz Doma molitve Zagreb, koji već više od godinu dana mole za Hrvatsku, državne i crkvene vlasti, obitelji, nakane koje im pristižu, odlučili su krenuti korak naprijed i preseliti u veći prostor. S obzirom da prostor treba preurediti, potrebna im je naša pomoć. U nastavku možete pročitati što im je sve potrebno i kako se možete uključiti

Mladi iz Doma molitve Zagreb pozivaju: 'Postani dio naše slagalice!'

Foto: Dom molitve Zagreb

 

Mi smo zajednica mladih katolika čiji je cilj da molitva i slavljenje na jednome mjestu nikada ne prestane! Osim molitve, u Udruzi organiziramo i razne edukacije za mlade (partnerski odnosi, liderstvo, financije, molitva, govorništvo…).

Na zidine tvoje, Jeruzaleme, stražare sam postavio: ni danju ni noću ne smiju zašutjeti. O, vi koji podsjećate Jahvu, vama nema počinka! (Iz 62,6)

Zato smo, kao što već neki znaju, prije godinu dana pokrenuli Dom molitve u Zagrebu. U ovih godinu dana na tome se je mjestu molilo više od 1 300 sati za Hrvatsku, državne i crkvene vlasti, obitelji, nakane koje nam mnogi šalju, kao i za nakane naših donatora. U malenoj molitvenoj sobi provodili smo sate zagovarajući pred Gospodinom.

Krenuli smo korak dalje…

Ovaj tjedan krenuli smo korak dalje – selimo se u novi, veći prostor!

Iz Šenoine 20 selimo u Gundulićevu 12 (prostorije Ženske opće gimnazije). Tamo ćemo imati tri prostorije: molitvenu dvoranu, učionicu i sobu za druženje i razgovor.
U molitvenoj će dvorani uvijek biti molitvena atmosfera. Vjerujemo da će, kada bude Božja volja, tamo biti neprestana molitve (24/7), a do tada ćemo se mi iz tima Doma molitve izmjenjivati u terminima. SVI su pozvani da navrate na molitvu/slavljenje/čitanje Biblije. Tamo će uvijek biti dostupna Biblija, krunica, duhovno štivo i instrumenti; slobodno se pridružite! Ako se netko želi više uključiti, neka nam se javi.

dom molitve prije i poslije (1)

Nužni su radovi i uređenje, za što trebamo vašu pomoć…

Učionica je zamišljena kao tiho mjesto na kojem će srednjoškolci i studenti moći učiti i obavljati svoje obaveze (npr. pisanje zadaće ili seminarskih radova). Budući da je Dom molitve u istom dvorištu kao i Ženska opća gimnazija, to će biti savršeno mjesto i za učenice te škole. Naravno, u pauzi od učenja, mladi će se moći pomoliti u molitvenoj dvorani.

Soba za druženje i razgovor bit će uređena kao dnevni boravak, ugodna prostorija u kojoj ćemo se moći družiti, čitati duhovno štivo, popiti kavu… Tamo će se održavati i duhovni razgovori, ali i radionice i edukacije koje ćemo organizirati.

U svim prostorijama nužni su radovi i uređenje (zidovi su trošni i treba ih obnoviti; postaviti tapison i klima uređaj), a potrebno je nabaviti i opremu za učionicu (nekoliko laptopa ili kompjutera na kojima će učenici i studenti moći raditi). To je prevelik zalogaj za nas jer nemamo stabilne financije, nego ovisimo o donacijama. Zato trebamo vas! 🙂
Ako ste u mogućnosti pomoći nam financijski, u bilo kojem iznosu, ili znate nekoga tko bi to mogao i rado učinio, bili bismo vam jako zahvalni. I mi i svi koji će dolaziti u Dom molitve!

„Bog ljubi vesela darivatelja!“ (2 Kor 9,7)

Što nam je potrebno?

Da bismo uredili prostorije Doma molitve Zagreb potrebno je:

zidovi – 85m2 (120 kn/m2)
tapison – 70m2 (110 kn/m2)
konferencijske stolice – 35 kom. (150 kn/kom.)
laptop/kompjuter – 2 kom.
klima uređaj – 1 kom.

Sami ne možemo ništa, ali zajedno možemo SVE!

Ako želite biti dio ove naše prekrasne priče, dio ove slagalice…

Ako želite biti dio ove naše prekrasne priče, dio ove slagalice, javite nam se na e-mail ([email protected]) ili preko društvenih mreža. Možete i izvršiti direktnu donaciju na IBAN udruge Eho:

HR5224020061100796899 s opisom plaćanja: Donacija za Dom molitve

Sve dodatne informacije o djelovanju udruge Eho i Doma molitve Zagreb možete pročitati ovdje.

Unaprijed hvala svima! Vjerujemo da će se Bog pobrinuti za svaku vašu potrebu!

Božji blagoslov!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh