Najave

OTVARA SE INFO CENTAR MARIJINIH OBROKA U SLAVONSKOM BRODU

Mladi daju svoje vrijeme i talente za misiju koja mijenja živote djece i njihovih zajednica U tjednu koji slijedi, svi koji žele biti dio jednostavnog rješenja za glad u svijetu ili žele saznati nešto više o Marijinim obrocima dobrodošli su na Tjedan otvorenih vrata u novi Info centar koji se nalazi na adresi Petra Krešimira IV br. 2 u Slavonskom Brodu.

Foto: Marijini obroci


 

Marijini obroci humanitarna su organizacija koja u 19 najsiromašnijih zemalja svijeta uspostavlja školski program prehrane kako bi privukli kronično gladnu djecu u učionice.

U ovu subotu, 5. rujna 2020. godine u Slavonskom Brodu se otvara Info centar Marijinih obroka.

“Radosni smo što je došao trenutak otvaranja Info centra u kojemu će svi zainteresirani moći čuti više o gladi u svijetu te o jednostavnoj ideji Marijinih obroka kao rješenju za glad u svijetu. U Info centru održavat će se i susreti volontera kojih je lijepi broj, te smo zahvalni mladim ljudima što daju svoje vrijeme i talente za ovu misiju koja mijenja živote djece i njihovih zajednica” govori koordinatorica projekata za Slavoniju, Đurđica Lucić koja je 3 mjeseca volontirala u Beninu, zemlji gdje Marijine obroke prime svaki školski dan više od 2500 djece upravo zahvaljujući hrvatskim podupirateljima.

U tjednu koji slijedi, svi koji žele biti dio jednostavnog rješenja za glad u svijetu ili žele saznati nešto više o Marijinim obrocima dobrodošli su na Tjedan otvorenih vrata u novi Info centar koji se nalazi na adresi Petra Krešimira IV br. 2 u Slavonskom Brodu.

Prosječan trošak prehrane jednog djeteta Marijinim obrocima kroz cijelu školsku godinu iznosi 132 kune.
Osim zemalja u kojima se dijele obroci, čak je 16 zemalja u kojima se prikupljaju donacije.
Unatoč različitim podrijetlima, rasama, religijama, jezicima i okolnostima, smatraju se jednom velikom obitelji koja radi za ostvarivanje zajedničkog cilja. Ujedinjeni su zajedničkom vizijom davanja dnevnog obroka na mjestu obrazovanja svakom djetetu kojem je to potrebno. Zajedno pomažu preobraziti živote više od 1,6 milijuna siromašne djece diljem svijeta!

Otvaranje Info centara očekuje se u Zagrebu i u Požegi

Udruga Marijini obroci Hrvatska djeluje od 2009. godine, a volonteri Marijinih obroka u Slavonskom Brodu od 2016. godine. Od tada do danas u suradnji s dobročiniteljima i prijateljima Marijinih obroka organizirali su u Slavonskom Brodu i okolici niz uspješnih projekata kao što su: Večeri Marijinih obroka, KLIKA kvizovi, humanitarne utrke, predstavljanje po školama i župama, sudjelovanja na Amaterskim igrama mladih i mnogi drugi projekti.

Nakon Slavonskog Broda, otvaranje Info centara očekuje se u Zagrebu i u Požegi.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh