Svjedočanstva

INSPIRATIVNA ŽIVOTNA PRIČA

Mlada španjolska novinarka Belen prekinula uspješnu karijeru i otišla služiti u misije: ‘Bog je imao drugačiji plan za mene’ Donosimo vam snažno svjedočanstvo bivše španjolske novinarke koja je napustila svoju zemlju i prekinula uspješnu karijeru da bi služila u misijama u Etiopiji…

Mlada španjolska novinarka Belen prekinula uspješnu karijeru i otišla služiti u misije: 'Bog je imao drugačiji plan za mene'

Foto: LomasRC

 

Španjolka Belen Manrique imala je uspješnu novinarsku karijeru u Madridu, obitelj i dobre prijatelje. Ali, kada je napunila 30 godina napustila je Madrid i otišla kao misionarka u Etiopiju.

„Uvijek govorim da misionarski život nikad nije dosadan. Tisuću je puta bolji nego što možete zamisliti. To je život pun iznenađenja ako se stavite Gospodinu u ruke“, kaže Belen.

Unatoč uspjehu, život koji je prije imala nije ju ispunjavao

Belen živi u Addis Abebi, glavnom gradu Etiopije, a njezina je misija biti svjedokinjom Božje ljubavi. Pomaže u župi, razgovara s ljudima i upoznaje ih s Isusom.

„Moja je misija u Etiopiji izgraditi Crkvu jer je ona ovdje jako slaba. Kršćanska je zajednica jako mala pa je jako važno pomoći ljudima da upoznaju Krista“, objašnjava Belen.

Unatoč uspjehu, život koji je prije imala nije ju ispunjavao:

„Bog je imao drugačiji plan za mene. Kada sam otkrila da Bog želi da donosim Njegovu ljubav onima koji Ga ne poznaju, nije mi bilo teško napustiti Madrid.“

Njezino prvo odredište u Etiopiji bila je istočna pustinja, gdje žive većinom muslimani.

Etiopija je pola muslimanska, pola kršćanska. Kršćani su većinom pravoslavci i protestanti. Katolička Crkva čini manje od jedan posto populacije.

„Nedavno me jedan dječak pitao jesu li svi katolici svećenici i časne sestre. Katolika je u Etiopiji toliko malo da je većinom riječ upravo o svećenicima i časnim sestrama, koji ovdje dolaze širiti Božju riječ“, kaže Belen.

Belen u misijama (izvor: CNA)
Belen u misijama (izvor: CNA)

„Svakog dana me netko moli da ga odvedem u Španjolsku“

Dodala je da često upoznaje Etiopljane koji žele otići iz svoje zemlje, da bi pobjegli od nasilja ili zato što su preko medija stvorili pogrešnu sliku o Europi pa vjeruju da je život tamo bezbrižan i luksuzan.

„Svakog dana me netko moli da ga odvedem u Španjolsku, na što to im odgovaram da se ja tamo ne želim vraćati. Kažem im da sam živjela u tom idiličnom svijetu u koji oni žele otići i da sam ga se odrekla. Objašnjavam im da bogatstvo ne znači sreću, da sam imala sve ono za čime oni čeznu i da me to nije ispunjavalo. Sada sam puno sretnija jer mi je Bog omogućio da pružam ljubav svojim bližnjima“, zaključuje Belen.

Izvor: CNA

Prevela i priredila: Vedrana Prka; Book.hr

Najčitanije

Na vrh