Svjedočanstva

FAUSTINA I MALA TEREZIJA

MISTIČNI SUSRET DVIJU SVETICA „Terezijo sveta, reci mi, hoću li i ja biti u nebu?”

Foto: Wikipedia; https://dowym.com/


 

Faustina je maštala da postane sveta. U tešku razdoblju novicijata počela je moliti devetnicu svetoj Tereziji od Djeteta Isusa koju je i prije stupanja u redovništvo veoma štovala. Vjerojatno nije poznavala Povijest jedne duše, iako neki fragmenti Faustinina dnevnika kao da su preuzeti iz tog djela. I tada, petoga dana devetnice, u snu joj je došla sveta Terezija.

„Ali, Terezijo, hoću li ja biti sveta poput tebe, na oltaru?” Ona joj je odgovorila…

U jednom trenutku Faustina ju je upitala: „Terezijo sveta, reci mi, hoću li i ja biti u nebu?”, a kada je čula potvrdan odgovor, upitala je: „A hoću li biti sveta?” Ponovno začuvši potvrdan odgovor, upitala je: „Ali, Terezijo, hoću li ja biti sveta poput tebe, na oltaru?” Ona joj je odgovorila da hoće, ali da mora vjerovati Gospodinu Isusu. (…)

 

 

Ulomak iz knjige „Svaka je duša poseban svijet“. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh