Razno

IZ 1905. GODINE

MISTERIOZNA FOTOGRAFIJA Veličanstveni „ledeni brijeg“

Foto: Screenshot

 

Thomas B. Hayward je 24. lipnja 1905. godine, u gradu St. John’su u Kanadi, fotografirao neobičnu santu leda. Tek kada je izradio fotografiju, mogao je vidjeti koliko je ona posebna. Na njoj je ugledao lik Djevice Marije.

Na taj dan slavila se 408. godišnjica otkrića Newfoundlanda, i blagdan svetog Ivana Krstitelja, kada se i pojavio veličanstveni „ledeni brijeg“. Kip je odvojen od glavnog ledenog brijega i predstavlja savršenu sliku Blažene Djevice Marije.

„Samo morate pogledati ovu sliku kako biste bili sigurni da to nije bila samo slučajnost već jedan od onih životnih misterija koji se ne mogu objasniti“

Na fotografiji se ne vidi jasno je li riječ o kipu, ukazanju ili neobičnom obliku leda, ali on nije bio jedini koji je vidio misteriozan lik. Vidjeli su ga ljudi uz obalu, a nadbiskup Michael Francis Howley ugledao ga je na stepenicama svoje katedrale u St. John’su.

Gospino prvo ukazanje u Međugorju bilo je također na isti datum, 24. lipnja.

Nadbiskup je to shvatio kao čudesan znak s neba i učinio sve što je bilo u njegovoj moći da ga obznani. Odobrio je prodaju razglednica i drugih suvenira s likom Djevice te je napisao članak za bostonske biskupijske novine u kojemu je lik Djevice nazvao „Kristalna Gospa“.

Izvor: Medjugorje-info.com

Priredila Tea Tišljarić; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh