Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Mislim li da sam bolji/a, da sam ispred svog supružnika zato što redovitije molim, zato što se trudim biti pravi vjernik?

RAZMATRANJE I MOLITVA


Isuse, dolazim ti danas i prije svega ti želim zahvaliti za svoj brak i svoju obitelj. Hvala ti! U svojoj me Riječi pozivaš da razmislim i daješ mi primjer, ali i opomenu o tome tko je moj bližnji (Lk 10,25-37).

Priznajem, Isuse, da se često ponašam, svjesno ili nesvjesno, kao da sam vrjedniji/a od svog supružnika, kao da su moja razmišljanja, postupci, moja zahtijevanja važnija. Možda čak mislim da sam bolji/a, da sam ispred svog supružnika zato što sam bliže tebi, zato što redovitije molim, zato što se trudim biti pravi vjernik.

Proslavi se, Isuse, kroz moj brak!

Prečesto ne vidim da bih upravo zbog toga trebao/la biti milosrdniji/a, ponizniji/a i da bih svog supružnika trebao/la svaki dan iznova predavati tebi. Trebao/la bih biti sličniji/a tebi! Oprosti mi, Gospodine, za svaki takav krivi stav i djelo i ispuni me svojim Duhom, kako bih shvatio/la i promijeni/la svoje razmišljanje i pogled na supružnika, te kako bih bio/bila kao onaj milosrdni Samaritanac. Proslavi se, Isuse, kroz moj brak! Amen!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Danas ću razmisliti o tome smatram li se, i zbog čega, vrjednijim/om od supružnika, mislim li da su moja djela bolja, da sam ja bolji supružnik. Sve dobro zadržavam, sve krivo odbacujem!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh