Duhovnost

NE BUDIMO PODIJELJENI I RATOBORNI

Mirno, ljudi! Ako u Crkvi mi učenici, mi kršćani, nismo sposobni povezati se bez međusobnoga suprotstavljanja, sučeliti se bez sukobljavanja, čuti mišljenja drugoga, ostati postojani u Kristovoj biti, procjenjujući posljedice ispravnom mjerom, tko će to biti sposoban učiniti?

Foto: Pixabay


 

Mi smo Crkva, ne budimo podijeljeni i ratoborni kao što se to već posvuda događa pa i u biskupijama. Branitelji tradicije, papinstva, istinske vjere… mnoštvo svetih Ivana Orleanskih poredanih na suprotnim frontama (tradicionalisti nasuprot progresivista; branitelji nekadašnjeg pape nasuprot branitelja sadašnjeg pape; pobornici imigranata nasuprot protivnika imigranata; opasni islamisti nasuprot braće islamista, branitelji vjere nasuprot „katokomunista“…), kao na nogometnom stadionu.
Kakvu užasnu sliku nudimo svijetu…

Mirno, ljudi!
Uvijek su postojala različita mišljenja, pitajte prve apostole koji su se morali nositi s trajnom opasnošću onog velikog Turčina Pavla iz Tarza, ali primat je imao Duh Sveti, drukčija i visoka logika kojom su u zajednici rješavali probleme.

Ako u Crkvi mi učenici, mi kršćani, nismo sposobni povezati se bez međusobnoga suprotstavljanja, sučeliti se bez sukobljavanja, čuti mišljenja drugoga, ostati postojani u Kristovoj biti, procjenjujući posljedice ispravnom mjerom, tko će to biti sposoban učiniti?

Pastiri autora Paola Curtaza – knjiga koju bi svaki župljanin trebao pokloniti svome župniku 🙏

Ova knjiga neće nikoga ostaviti ravnodušnim, već će sve potaknuti na razmišljanje o svećenicima, ali i zajednicama u koje su poslani na službu.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh