Duhovnost

MOLITVENA INICIJATIVA: ŠTOVATELJI MILOSRDNOG LICA

Pogledaj to lice i pouzdaj se u Božju milosrdnu ljubav: Bog te ljubi! Ova slika, koja predstavlja posljednje trenutke Isusova života, kada Gospodin u neopisivu trpljenju „predaje duh Ocu” tako je jednostavna a tako dojmljiva. Početkom 90-ih godina 20. stoljeća na slici su primijećene čudesne pojave i otada Isus preko nje dijeli mnoge milosti i blagoslove, događaju se čudesna obraćenja, promjene teških životnih prilika, povratak mira i radosti…

Milosrdno lice Isusovo book evangelizacija

Pronalazak slike

Sliku je pronašla gospođa Sysell Cymer na Josipovo 1983. g. u francuskom Marseilleu. Sklonila se pred Gospinom kapelicom od jake kiše koja je padala već danima, i tada je na cesti u blatnoj lokvi ugledala sličicu. Ljudi su sličicu gazili, vozila su prelazila preko nje. Kad je gđa Cymer podigla sličicu, zapanjila se, jer na potpuno suhom papiru nije bilo nikakvih tragova prljavštine. Dala ju je svome župniku i on je načinio nekoliko kopija želeći ih podijeliti. Osam godina kasnije jednu je kopiju dobio i Paul de Soos iz Toulousea, koji je sliku postavio u svojoj kući.


Čudesne pojave

Dana 6. prosinca 1991. u Isusovim očima pojavile su se krvave suze, vrlo ugodna mirisa, a 2. veljače 1994. ispod naslikane trnove krune počela je obilno teći krv.

Ova jednostavna a tako dojmljiva slika otada snažno djeluje na ljudska srca; Isus Kralj i Jaganjac preko nje dijeli mnoge milosti i blagoslove, događaju se čudesna obraćenja, promjene teških životnih prilika, povratak mira i radosti, oslobođenja od utjecaja zloga te iscjeljenja duše i tijela.

Pogledaj to lice i pouzdaj se u Božju milosrdnu ljubav! Pogledaj koliko te Nevini ljubi, koliko te Mučeni zove, koliko te Proslavljeni treba! Krvari zbog naših odlazaka, trpi zbog naše nevjernosti, diže naš križ, čezne za blizinom svoje braće i prijatelja. Gledajući ovu sliku, zazivajući oproštenje i milosrđe, možeš dobiti tolike blagoslove.

Isus te voli! Bog te ljubi!

Mala krunica Kristova Lica

Napisao bl. Honorat Koźmiński, poljski kapucin.

Dozvola: Družba sestara od zadovoljštine Presvetom Licu Kristovu.

Moli se na pet desetica, kao kod Krunice BDM.

 

Uvodna molitva

Naš Oče, pogledaj prežalosno Lice svoga Sina i po zaslugama njegove muke oprosti nam grijehe;

I obrati naša srca, da Ti što gorljivije služimo. Amen.

Na „velika”, tj. središnja zrna:
Pokaži nam, Gospodine, Lice svoje;
I bit ćemo spašeni! (Ps 80,4)

Na „mala” zrna, tj. desetice:
Pogledaj, Bože, Kristovo Lice;
I smiluj se nama! (Ps 84,10)

Na kraju:
Neka uvijek i svugdje bude hvaljeno i slavljeno uzvišeno Božje Ime, od svega stvorenja i od Božanskog Srca Isusa Krista;
Prisutnog u Presvetom oltarskom sakramentu. Amen.

»Svaki put kad motrite moje Lice, ja ću ulijevati svoju ljubav u vaša srca«

Isus blaženoj sestri Pierini De Micheli (1890. – 1945.) „apostolici pobožnosti Licu Kristovu”
»Želim da moje Lice, na kojemu se ogleda unutarnja žalost moje Duše i bol i ljubav moga Srca, bude više štovano… Onaj tko me štujući promatra, tješi me…

Tko će dati poljubac ljubavi mojemu Licu, da učini zadovoljštinu za poljubac Jude?…

Svaki put kad motrite moje Lice, ja ću ulijevati svoju ljubav u vaša srca i po štovanju mojega Svetoga Lica mnoge će duše zadobiti spasenje…«

Milosrdno srce Isusovo

Posljednji trenuci…

Kako je zapisano na poleđini sličice naslikala ju je tada već pokojna Etiennette Gilles, kojoj je kao uzorak služilo raspelo iz španjolskog mjesta Limpias, poznato po mističnim pojavama povremenoga „oživljavanja”.

Slika predstavlja posljednje trenutke Isusova života, kada Gospodin u neopisivu trpljenju „predaje duh Ocu”.

Glava okrunjena trnjem i lice Spasitelja u agoniji obliveno krvlju podsjeća nas koliko je Raspeta Ljubav na Golgoti trpjela za svakog čovjeka.

Molitvena inicijativa: Štovatelji Milosrdnog Lica

Udruga „Betlehem – Zagreb” (potaknuta, među ostalim, svetom Godinom milosrđa te Papinom Bulom „Lice Milosrđa”) pokrenula je trajnu duhovnu inicijativu Štovatelja Milosrdnog Lica Isusova.

Više o inicijativi možete saznati e-poštom na: [email protected]. Tim putem također možete naručiti letke i slike.

Tekst je prvotno bio objavljen u mjesečniku Book.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh