Duhovnost

ON JE VEĆ IZGUBIO RAT, ZAPAMTI TO

Mi smo ti koji neprijatelju dajemo moć svojim strahom Biblija kaže da smo zbog straha bili u ropstvu, ali nas je Bog oslobodio kada je đavla lišio moći, svake moći

Foto: Pixabay


 

Istina je da je neprijatelj već izgubio rat. On je potpuno poražen. Može pobijediti samo ako mu ponovno damo moć vjerujući u njegove laži i slažući se s njime. Mi smo ti koji mu dajemo moć svojim strahom. U suprotnom nam ne ništa može.

Znamo da je Isus u nama veći od svakoga u svijetu

Biblija kaže da smo zbog straha bili u ropstvu, ali nas je Bog oslobodio kada je đavla lišio moći, svake moći (vidi Heb 2,14-15). Znamo da je Isus u nama veći od svakoga u svijetu (vidi 1 Iv 4,4). Znamo da smo u onome koji nas ljubi više negoli pobjednici (vidi Rim 8,37). Znamo da nas Bog uvijek vodi u Kristovu pobjedničku pohodu (vidi 2 Kor 2,14).

Sve što sada trebamo jest čvrsto stajati u već postignutoj pobjedi Kristovoj

Zato se trebamo oduprijeti đavlu i on će pobjeći od nas (vidi Jak 4,7). Mi ga korimo i on nestaje (vidi Lk 4,35). Ne treba to biti duga, isrpljujuća bitka. Rat je završio. Sve što sada trebamo jest čvrsto stajati u već postignutoj pobjedi Kristovoj (vidi Ef 6,11-14).

Ulomak iz knjige „Svakodnevni anđeli“ autorâ Charity Virkler Kayembe i Joea Brocka. Dopuštenje izdavača Vinograd.hr za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje. 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh