Vijesti

ŠEST NOVIH SVETACA

Među blaženicima koje će papa Franjo 19. svibnja proglasiti svetima jesu i papa Pavao VI. te biskup Galdamez U subotu 19. svibnja u 10 sati, u Konzistorijskoj dvorani Apostolske palače, papa Franjo predsjedat će molitvom Trećeg časa i redovnim javnim konzistorijem za kanonizaciju šest svetaca.

Među blaženicima koje će papa Franjo 19. svibnja proglasiti svetima jesu i papa Pavao VI. te biskup Galdamez

Papa Franjo proglasit će 19. svibnja svetima papu Pavla VI. i nadbiskupa Oscara Arnulfa Romera Galdameza, mučenika, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice.

U subotu 19. svibnja u 10 sati u Konzistorijskoj dvorani Apostolske palače papa Franjo predsjedat će molitvom Trećeg časa i redovnim javnim konzistorijem za kanonizaciju šest svetaca.

Osim pape Pavla VI. (Giovanni Battista Montini) i salvadorskog nadbiskupa Romera, svetima će biti proglašeni dijecezanski svećenici Francesco Spinelli (utemeljitelj Družbe Sestara klanjateljica Presvetog Oltarskog sakramenta), Vincenzo Romano, Maria Caterina Kasper, (djevica, utemeljiteljica družbe Sestara službenica Isusa Krista) i Nazaria Ignazia svete Terezije od Isusa (djevica, utemeljiteljica Kongregacije sestara Misioneras Cruzadas de la Iglesia).

Podsjetimo, papa Pavao VI. proglašen je blaženim nakon što je 2001. u SAD-u nerođeno dijete čudesno ozdravilo nakon što je majka trud­noću prepustila njegovom zagovoru. To je učinila nakon što su liječnici utvrdili da njezino dijete ima niz ozbiljnih zdravstvenih problema koji će uzrokovati ozbiljna oštećenja mozga i zato su joj savjetovali da pobaci. Dijete se rodilo bez zdravstvenih problema i danas je zdrava osoba. Čudo su priznali kardinali i biskupi koji se nalaze na čelu Kongregacije za proglašenje svetima, čija je liječnička komisija utvrdila da je izlječenje medicinski neobjašnjivo, a teološki se tim složio da se izlječenje dogodilo po zagovoru Pape.

Izvor: IKA

Priredila Vedrana Prka 

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh