Duhovnost

ISUS JE ŽIV

MEDITACIJA Umjesto da juriš za nekim ciljevima, odvoji vrijeme i razgovaraj sa mnom U svjetlu moje prisutnosti, bolje vidiš stvari iz moje perspektive. (Isus)

MEDITACIJA Umjesto da juriš za nekim ciljevima, odvoji vrijeme i razgovaraj sa mnom

Foto: Shutterstock

 

Umjesto da juriš za nekim ciljevima, odvoji vrijeme i razgovaraj sa mnom. Vidim da lako upadneš u grozničavu jurnjavu za uspjehom i s tim ciljem pred očima propuštaš promisliti je li to ono za čime uistinu čezneš. Prije nego što uopće kreneš ulagati vrijeme i energiju u neki pothvat, odvoji vrijeme da ti i ja porazgovaramo o tome, jer onda će i tvoje zadovoljstvo biti daleko veće.

O kakvu se god pothvatu radilo, razgovaraj sa mnom prije nego što kreneš raditi, dok radiš i kada dođeš do kraja. U svjetlu moje prisutnosti, bolje vidiš stvari iz moje perspektive. Kada se tvoja i moja perspektiva napokon usklade, u tebi raste čežnja da mi ugodiš. Ta čežnja nadilazi sve dobrobiti ispunjena zadatka: ona produbljuje tvoj odnos sa mnom.

Kada svoje težnje uskladiš s mojom voljom, razabravši i odbacivši ono što ne trebaš činiti, tada sa sigurnošću možeš krenuti dalje. Nastavi tražiti moje svjetlo i slobodno mi iznesi sva svoja razmišljanja i dvojbe. Kada dođeš do cilja, zahvali mi na pomoći i vodstvu. Raduj se u onome što smo zajedno postigli!

 

ISUS JE ŽIV

Blago narodu vičnu svetom klicanju, on hodi u sjaju lica tvojega, Gospodine, u tvom se imenu raduje svagda i tvojom se pravdom ponosi.

Ps 89,16-17

Mnogo je namisli u srcu čovječjem, ali što Gospodin naumi, to i bude.

Izr 19,21

Prepusti Gospodinu putove svoje, u njega se uzdaj i on će sve voditi.

Ps 37,5

Sve mogu u Onome koji me jača!

Fil 4,13

Iz knjige „Isus je živ“ Sarah Young. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh