Duhovnost

NE MOŽE UVIJEK SJATI SUNCE

MEDITACIJA Što s tugom Kad je kreneš uvećavati i gunđati protiv nje, tvoja tuga postaje opasna i pretvara se u tjeskobu koja te razara iznutra, no ako joj pristupiš mirno, s dobrodošlicom i sviješću da je ona dio ovozemaljskoga života, ona se nikad neće izobličiti u onakvu razarajuću tjeskobu!

Foto: Pixabay

 

Ne može uvijek sjati sunce. Ponekad dođu i tmurni dani, ali to ne znači ništa loše. Čitava je priroda jedna skladna harmonija koju je oblikovao Stvoritelj.

Baš kao što prihvaćaš tamne oblake na nebu, tako ih prihvati i u svome srcu!

Tako je isto i u tvome životu – neprestana izmjena radosti i tuge. Kad je kreneš uvećavati i gunđati protiv nje, tvoja tuga postaje opasna i pretvara se u tjeskobu koja te razara iznutra, no ako joj pristupiš mirno, s dobrodošlicom i sviješću da je ona dio ovozemaljskoga života, ona se nikad neće izobličiti u onakvu razarajuću tjeskobu! Baš kao što prihvaćaš tamne oblake na nebu, tako ih prihvati i u svome srcu!

Pogled u nebo, pogled je u nutrinu gdje se nalazi neprestana harmonija radosti i tuge

Nakon svake naoblake dolazi prekrasno sunce, a tako je i sa stanjem tvoje nutrine. Pogled u nebo, pogled je u nutrinu gdje se nalazi neprestana harmonija radosti i tuge. Ta harmonija daje kvalitetu tvome životu.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh