Duhovnost

ISUS JE ŽIV

MEDITACIJA Predaj mi svoje brige, makar na trenutak “Najbolji način da ti se olakša teret problema koje nosiš jest da ih predaš meni. Predaj mi taj teret otvarajući svoje srce, jer ja sam tvoje Utočište.” (Isus)

MEDITACIJA Predaj mi svoje brige, makar na trenutak

Foto: Shutterstock

 

Dođi mi sa svim teškoćama koje te opterećuju. Iako ti sada nemaš takav dojam, tvoje su teškoće samo trenutačne i neznatne iz perspektive vječnosti. Tvoji se problemi čine teškima jer si im ti dala preveliku važnost. Svaki put kada se fokusiraš na njih i zaboravljaš na mene, daješ im još malo na snazi. Kada izbliza gledaš neku malu stvar, zaklanja ti se pogled prema ostalim stvarima i gubiš širu sliku. Želim da svoje brige sagledaš kroz širu sliku života koji teži vječnosti. 

Najbolji način da ti se olakša teret problema koje nosiš jest da ih predaš meni. Predaj mi taj teret otvarajući svoje srce, jer ja sam tvoje Utočište. Predaj mi svoje brige, makar na trenutak, i svoj ćeš život sagledati iz šire perspektive, a mene ćeš vidjeti jasnije, jer moje će svjetlo snažnije prodrijeti u tvoje srce. To je svjetlo spoznaje otkriveno na mome licu. To je moja vječna slava koja nadilazi svaku ljudsku poteškoću. 

 

ISUS JE ŽIV

Ta ova malenkost naše časovite nevolje donosi nam obilato, sve obilatije, breme vječne slave.

2 Kor 4,17

U Boga je spasenje moje i slava; Bog mi je hridina silna, utočište.

Ps 62,8

Ta Bog koji reče: Neka iz tame svjetlost zasine!, on zasvijetli u srcima našim da nam spoznanje slave Božje zasvijetli na licu Kristovu.

2 Kor 4,6

Iz knjige “Isus je živ” Sarah Young. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh