Duhovnost

ISUS JE ŽIV

MEDITACIJA Opusti se i prepusti meni da ja upravljam tvojim životom

MEDITACIJA Opusti se i prepusti meni da ja upravljam tvojim životom

Foto: Shutterstock

 

Prepoznavati me u svakodnevici i slaviti me, uvjet je uređenosti tvoga života. Tvoje srce dobro zna da je to istina, ali u praksi obično teži tomu da nad svime drži kontrolu. Poznajem tvoje misli i znam kako lako izgubiš perspektivu. Okolnosti života teško je i iscrpljujuće kontrolirati i zato kada kreneš svoj život dovoditi u red, zazovi moju pomoć.

„Zar bih te ja, dijete moje, zakinuo za nešto što ti je zaista potrebno?“

Opusti se i prepusti meni da ja upravljam tvojim životom. Možda se bojiš da ćeš se morati, ako mi se prepustiš, odreći nečega što ti je vrijedno i važno. Zar bih te ja, dijete moje, zakinuo za nešto što ti je zaista potrebno? Kontrolirajući stvari pokušavaš steći osjećaj sigurnosti. U stvarnosti, kada te tražim da mi prepustiš kontrolu, čini se da te to više frustrira nego umiruje. Čak i kada uspostaviš red u svome životu na jedan dan, neće li se sutra na tim krhkim nogama opet sve raspasti?

Umjesto da energiju trošiš na nemoguće zadatke, provedi vrijeme sa mnom, jer tako jača naše zajedništvo i usklađuju se naši koraci. Uči hodati u svjetlu lica moga koje obasjava stazu pod tvojim nogama. Dok tako koračamo kroz dan, raduj se sa mnom i pravdom se mojom ponosi.

 

ISUS JE ŽIV

Ja tebe proslavih na zemlji dovršivši djelo koje si mi dao izvršiti. A sada ti, Oče, proslavi mene kod sebe onom slavom koju imadoh kod tebe prije negoli je svijeta bilo.

Iv 17,4-5

Gospodine, proničeš me svega i poznaješ, ti znaš kada sjednem i kada ustanem, izdaleka ti već misli moje poznaješ.

Ps 139,1-2

Blago narodu vičnu svetom klicanju, on hodi u sjaju lica tvojega, Jahve, u tvom se imenu raduje svagda i tvojom se pravdom ponosi.

Ps 89,16-17

Iz knjige „Isus je živ“ autorice Sarah Young. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjiga sadrži 180 meditacija koje će nam približiti Isusovu ljubav i pomoći nam da se lakše nosimo s izazovima i poteškoćama u našoj svakodnevici.

Knjigu „Isus je živ“ možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh