Duhovnost

ISUS JE ŽIV

MEDITACIJA Nikada nije kasno da mi zavapiš: ‘Pomogni mi, Isuse!’ “Kada me moje dijete zazove, uvijek se odazivam. Odmah krećem djelovati jer znam koliko me trebaš.” (Isus)

MEDITACIJA Nikada nije kasno da mi zavapiš: ‘Pomogni mi, Isuse!’

Foto: Shutterstock

 

Dijete moje, potpuna si tek u zajedništvu sa mnom. Što si mi bliže, više te preobražavam u osobu kakvom sam te stvorio.

Tvoja će frustracija rasti nastaviš li zadovoljstvo tražiti ondje gdje ga nikada nećeš naći. U toj uznemirenosti tvoga duha sve ti je teže vratiti se meni, koji jedini mogu utažiti tvoju glad i učiniti te cjelovitom

Znam da se često osjećaš nepotpunom, kao da nedostaje vitalni dio tebe. Kada to ostaje na razini osjećaja, bez svjesnoga promišljanja, reagiraš na neučinkovite načine kao što su tješenje hranom, isprazni oblici zabave, naglašavanje svoga tjelesnog izgleda… Sve to vrijeme ja te strpljivo čekam da me se sjetiš. Tvoja će frustracija rasti nastaviš li zadovoljstvo tražiti ondje gdje ga nikada nećeš naći. U toj uznemirenosti tvoga duha sve ti je teže vratiti se meni, koji jedini mogu utažiti tvoju glad i učiniti te cjelovitom. Nikada nije kasno da mi zavapiš: „Pomogni mi, Isuse!“

Pozivam te da mi dođeš blizu…

Kada me moje dijete zazove, uvijek se odazivam. Odmah krećem djelovati jer znam koliko me trebaš. Želim da uvidiš u čemu si pogriješila: načinima koje svijet nudi pokušala si postići osjećaj ispunjenosti. Ja sam odgovor na tvoju potrebu. Pozivam te da mi dođeš blizu jer jedino u zajedništvu sa mnom osjećat ćeš se potpunom. Kada sam ja u središtu tvoje pažnje, ti počivaš odmarajući se u miru kojim te ispunjavam. Iako si samo glinena posuda, punim te svojim blagom: svjetlom spoznaje moje slave. To božansko svjetlo puni tvoju posudu do samoga vrha i čini te potpunom.

 

ISUS JE ŽIV

Ali neka postojanost bude na djelu savršena da budete savršeni i potpuni, bez ikakva nedostataka.

Jak 1,4

On ispunja želje štovatelja svojih, sluša njihove vapaje i spasava ih.

Ps 145,19

Približite se Bogu i on će se približiti vama!

Jak 4,8

Ta Bog koji reče: Neka iz tame svjetlost zasine!, on zasvijetli u srcima našim da nam spoznanje slave Božje zasvijetli na licu Kristovu. To pak blago imamo u glinenim posudama da izvanredna ona snaga bude očito Božja, a ne od nas.

2 Kor 4,6-7

Iz knjige “Isus je živ” Sarah Young. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh