Duhovnost

O. KREŠIMIR JOSIP

MEDITACIJA Ne zamjeram ti što se ljutiš na mene. Nisi me upoznala, nitko te nije naučio moliti, nisi kriva… „Krenuli smo ispočetka. Isplakali se. Znao sam da ne znaš i zato sam te čekao. Uvijek ću te čekati ako možda opet pomisliš da sam nešto kriv i da te ne volim. Neću otići. Ne mogu. Nikada.“

MEDITACIJA Ne zamjeram ti što se ljutiš na mene. Nisi me upoznala, nitko te nije naučio moliti, nisi kriva...

Foto: Shutterstock


 

Ne zamjeram ti što se ljutiš na mene. Nisi me upoznala, nitko te nije naučio moliti, nisi kriva…

Znam da ne vjeruješ da te uvijek jednako, potpuno, apsolutno volim ma koji grijeh počinila. Ne mogu drugačije, niti znam.

Vidio sam tvoje suze, svaku jer sam bio s tobom. U podnožju tvojih nogu kada si plakala sklupčana na podu, u mraku. Znaš, ono svjetlo, iznenadno, za koje si rekla da ti se učinilo, ne, to sam ja bio da te smetem da se ne ozlijediš.

Nakon tvoje tragedije počela si graditi branu, veliku, visoku. Znaš, nisi došla ni do pola a već je propuštala na sve strane.

Sjećaš li se kada si išla na hodočašće i rekla da se ne ideš moliti, nego zbog zdravlja i druženja? Bio sam pokraj tebe kada si kriomice pred slikom moje Majke rekla da je voliš i da te čuva, sklopljenih ruku i vlažnih očiju… ustvari, i meni si to rekla. Primili smo te tada za ruku, moja Majka i ja, i brisali ti suze.

Majka je probušila tvoju branu na srcu, bilo je puno rupa. Znaš, taj veliki zid koji si podigla da ti ne priđem, na njemu sam napisao da te volim! I tada je pao. Jer si ga pustila. Napokon.

Nisam bio taj Bog s kojim si se svađala, nisam bio takav, bio sam uvijek s tobom, u svakoj tvojoj boli.

Krenuli smo ispočetka. Isplakali se. Znao sam da ne znaš i zato sam te čekao. Uvijek ću te čekati ako možda opet pomisliš da sam nešto kriv i da te ne volim. Neću otići. Ne mogu. Nikada.

Znaš, ne smeta mi što si se ljutila na mene, ne smeta mi. Svi se ljute, svima sam nešto kriv. I kada sam na križu bio i ljubio vas sve. Navikao sam.

Samo jedno te molim, samo jedno… nemoj nikada pomisliti da nisam s tobom, da ti nisam oprostio i … nikad, nikad, ama baš nikad – da te ne volim. To zapamti. Ne mogu drugo nego da te volim. Ne mogu, dijete moje. Volim te!

Tvoj Bog. Isus.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh